Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Sonkás-sajtos tojás cassarole

0

A maradék sonka felhasználásának legegyszerűbb és legízletesebb felhasználási módja ez a kényeztető reggeli falat, ami kenyérrel, karamellizált mogyoróhagymával, gombával és néhány csepp Dijoni mustárral készül – garantáltan nagy sikert fogsz aratni fele.

Sonkás-sajtos tojás cassarole

Hozzávalók:

3 evőkanál növényi olaj
1 csésze (kb. 3 közepes) szeletelt mogyoróhagyma
220 gramm gomba, szeletelve
6 csésze felkockázott barhesz kenyér
220 gramm felaprított fontina sajt
1 ½ csésze kockára vágott sonka
10 tojás
2 bögre tej-tejszín keverék (fele-fele arányban)
2 teáskanál Dijoni mustár
1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfűlevél
½ teáskanál só
½ teáskanál bors

Sonkás-sajtos tojás cassarole

Elkészítés:

1) Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Kenj ki olajjal egy tepsit.
2) Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsd meg a két evőkanál olajat. Süsd a mogyoróhagymát az olajon 4-6 percig, gyakran keverd meg, amíg elkezd karamellizálódni, ekkor tedd ki a serpenyőből. Ugyanabban a serpenyőben add hozzá a maradék egy evőkanál olajat és a gombát. Süsd 4-6 percig gyakran kevergetve, amíg puha és barna lesz.
3) Egy sütőedényben rétegezd egymásra a kenyér felét, másfél bögre sajtot, a mogyoróhagymát, a gombát, a sonkát, végül a maradék kenyeret tedd a tetejére. Egy nagy tálban verd fel a tojásokat, és a tej-tejszín keveréket keverd bele, majd add hozzá a Dijoni mustárt, a kakukkfüvet, sót és a borsot. Öntözd meg vele a kenyér mixet, miközben enyhén lenyomkodod.
4) Süsd 45-50 percig, amíg aranybarna lesz, és a közepe épp átsül. Hagyd 15 percig pihenni mielőtt tálalnád.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «