Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

SpeedX Leopard – az okos versenybicikli

0

A Leopard a világ első okos versenybiciklije a SpeedX és a Frog Studio egy éves munkájának eredményeképpen született meg. A feladat nem volt könnyű, hiszen az elektronikus rendszer kábelezése miatt a kerékpár belső vázszerkezetét teljesen újjá kellett tervezni.

A Leopard új váza pedig nem csak egyszerűen megfelelő teret biztosít a kábeleknek, de annak a légellenállását és a belső súrlódást is sikerült csökkenteni, miközben a kerékpár roppant elegáns és áramvonalas lett.

Speed X - az okos versenykerékpár

A kerékpározás szerelmesei imádják az adatokat az új okos versenykerékpár pedig el is halmozza őket információval. A kormánnyal egybeolvadt kijelzőn így a GPS adatai mellett, a sebességgel, a távolsággal, a magassággal és az időjárással kapcsolatos adatok mellett a fordulatszám, vagy az elégettet kalóriamennyiség is megjeleníthető.

Speed X - az okos versenykerékpár

A 2.4 colos, 320 x 240 pixel felbontású színes kijelzőt úgy tervezték, hogy az napsütésben is jól látható legyen. A rendszer beépített akkumulátorának üzemideje 40 óra, vagy 800 kilométer és mindössze 30 perc alatt feltölthető.

 

A fedélzeti számítógéphez pedig egy olyan applikációt is fejlesztettek a SpeedX és a Frog Studio mérnökei, amelynek segítségével a kapott adatokat könnyen rögzíthetjük és meg is oszthatjuk másokkal is.

Speed X - az okos versenykerékpár

Az új versenykerékpár szélcsatornás vizsgálatait a Harbin Institute of Technology szélcsatornájában végezték, hogy a több mint 100 szélcsatornás teszt révén a lehető legmerevebb, legkönnyebb és legáramvonalasabb vázat fejlesszék ki.

Speed X - az okos versenykerékpár

A design mellett a váz anyagminősége is csúcskategóriás, hiszen azt a ma legjobbnak számító T1000-res szénszálból készítik, különös gondot fordítva a kritikus pontok, így az első villa, vagy az erőátvitel megerősítésére.

A technológia és a minőség mellett a tervezők a Leopard esztétikumára is nagy hangsúlyt fektettek. Ügyesen elrejtették például a fék és az elektronika kábeleit az első villában és így egy igazán esztétikus, minimalista designt sikerült kialakítaniuk. A fáradságos munka eredménye pedig egy modern, erős, de rendkívül könnyű, mindössze 8.4 kilogrammos versenykerékpár.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «