s

Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Spenótos-ricottás makaróni sajttorta

0

A krémes spenót és ricotta keverékkel töltött fogást könnyebb elkészíteni, mint gondolnád. Legyen a következő vacsoraested sztárja ez a sült tésztás torta.

Hozzávalók:

450 gramm makaróni
300 g fagyasztott spenót apróra vágva, felengedve, lecsöpögtetve és megszárítva
1 csésze ricotta sajt
120 gramm krémsajt, lágyítva
½ csésze apróra vágott mozzarella sajt
6 tojás
3 fokhagyma, apróra vágva
1 ¼ teáskanál só
¼ teáskanál bors
1 üveg paradicsomos bazsalikomos mártás
½ csésze és 2 evőkanál reszelt parmezán
16 db húsgombóc

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Olajozz be egy kerek sütőformát, és alufóliával takard le az alját és az oldalát a szivárgás megakadályozására.
2. Főzd meg a makarónit.
3. Eközben egy közepes tálban keverd össze a spenótot, ricottát, krémsajtot, mozzarellát, egy tojást, egy gerezd fokhagymát, fél teáskanálnyit a sóból és a borsból.
4. Egy nagy tálban keverd össze a makarónit, egy és fél bögrét a tészta szószból, fél csésze parmezán sajtot, a maradék két gerezd fokhagymát és a ¾ teáskanál sót. Egy kis tálban könnyedén üsd fel a megmaradt öt tojást. Jól forgasd bele a tésztát a keverékbe.
5. Helyezd a makaróni egyharmadát a forma aljába. Finom öntsd a ricotta tölteléket a makaróni keverék közepére, úgy, hogy kb 2,5 cm-t hagyj ki a széleken. Kanalazd rá a maradék makarónit a ricottás töltelékre. A ricotta réteget teljesen be kell fednie a makaróninak.
6. Süsd, amíg tapintásra kemény lesz, a teteje pedig aranybarna, ehhez nagyjából 1 óra és 5-20 perc lesz szükséges (legalább 80 fokon). Vedd ki hűlni, hagyd így legalább 5 percig. Egy vékony késsel lazítsd meg az oldalát. Vedd le a forma oldalát. Hagyd hűlni 15 percig.
7. Eközben süsd meg a húsgolyókat. melegítsd fel a maradék szószt. Add hozzá a maradék ½ csésze meleg tészta szószt a húsgolyókhoz.
8. Tálalás előtt helyezd a makarónit egy tálalótányérra, helyezd a meleg húsgolyókat a tetején körbe. Kanalazd a megmaradt szószt a „sajttorta” közepére. Szórd meg a maradék két evőkanál parmezánnal. Szeleteld fel, és ízlés szerint tegyél a tányérra még parmezán sajtot.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «