Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Spiráltorony épül Szlovéniában

0

Massimiliano és Doriana Fuksas a szlovén építésszel, Sandi Pirš-szel közösen nyerte meg azt a versenyt, melynek győztese építi meg a 111 méter magasan az égbe nyúló szerkezetet Szlovéniában.

Capo Grande Tower

A Koper városában megépülő Capo Grande Tower a régió partvonalát és a felette elterülő hegyeket fogja összekapcsolni. Az enyhén a tenger felé dőlő épület dupla elliptikus struktúrája a remények szerint a kikötőváros szimbóluma lesz.

Capo Grande Tower
Az építészek elmondása szerint a dupla ellipszis forma a két kultúrát jelképezi – az olaszt és a szlovént -, amely egymás mellett, békésen létezik Koperben és a part mentén. A ’béke tornyaként’ született két, egymásba fonódó, megvilágított spirál vékony fénycsíkot fog alkotni a tenger felett. A felső és alsó tájak összekötésének praktikus voltán túlmenően a torony új turistaattrakció is lesz.

Capo Grande Tower
Miután felemelkedett az ember a toronyba, egy 100 méter hosszú üvegezett hídon egy hatalmas platformra juthat, amit Capo Grande-nak neveznek. Ez a hely találkozási pontként funkcionálhat majd a helyiek és a turisták számára bárjaival és éttermeivel. A komplexum különböző szabadidős tevékenységekhez is kitűnően alkalmas a csúszdákkal, mászófalakkal és bungee-jumping helyekkel. Eközben a szerkezet lábánál egy játszótér lesz kialakítva a gyerekek számára.

Capo Grande Tower

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «