fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Steve Mcqueen megágyazott James Bondnak

0

A néhai Steve McQueen képernyőlegenda testesített meg az antihős karakterét a 20. század második felében. McQueen rajongott a motorsportokért, nem csak a képernyőn, hanem hétköznapjaiban is.

Személyes gyűjteményében 210 motorbicikli, 55 autó és 5 repülőgép kapott helyet. Ám divatdiktátorként sem vallott szégyent, ő volt az első férfi, aki a híres amerikai divatmagazin, a Harper’s Bazaar címpapját is meghódította.

Steve Mcqueen

Laza, könnyed stílusa és olykor bizony rebellis viselkedése avatta őt a lazaság császárává. Az 1971-es Le Mans című filmjében ugyan egy híres Tag Heuer Monaco kronográfot viselt a csuklóján, ám a képernyőmentes hétköznapokon inkább egy Rolex Submarinert részesített előnyben. Az 1970-es 12 Hours of Sebring elnevezésű motorversenyen pedig egy fekete számlapos, rozsdamentes acélból készült Reference 5512-es búvárórát, mely utolsó filmjében, A vadászban is a csuklóján volt.

Steve Mcqueen

S habár ennek a modellnek gyártását a cég 1978-ban megszüntette, McQueen saját óráját 2009-ben elárverezték 234 ezer dollárért. Persze azóta már a Rolex újra gyártani kezdte a Submarinert, a legutóbbi modelljük az Oyster Perpetual Submariner 300 méterig vízálló és 7500 dollárba kerül.

Az óra mellett még számos divat és ruházati cikk rendkívül népszerű viselője volt, amiből szinte minden gyártó cég előnyöket próbál kovácsolni magának. Ilyen volt az a Persol napszemüveg is, amit Mcqueen Gatewayben illetve a Thomas Crown ügyben is hordott. A Persol azonnal picara dobott egy limitált szériát. A kékített lencséjű szemüveg Steve Mcqueen Persol 714 Limited Edition 415 dollárt kóstált.

Steve Mcqueen

A kiegészítők egy másik emblematikus darabja az úgy nevezett Szent Kristóf lánc volt, amit anno a színész még az első feleségétől kapott. A 18 karátos David Yurman szett lánca 6300, míg a rajta lévő medál 3000 dollárba kerül.

Steve Mcqueen

Természetesen, mint a benzingőz megszállottja a kollekcióból nem hiányozhatott az autós kesztyű sem. Értelemszerűen ez sem összefércelt 10 dolláros darab volt. Az etióp juh, Nápolyban cserzett bőréből készített egyedi szabású 540 dolláros ötujjast egy Hestra nevű svéd manufaktúra készítette, akik csak egyedi megrendelésre dolgoznak.

Steve Mcqueen

Steve Mcqueen

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «