Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Sushi rizstál rákkal

0

Hagyd a tekerést a sushi mesterekre, és készítsd el inkább ezt a briliáns tálat! Minden benne van, ami a sushiban is, mégis sokkal könnyebb elkészíteni. Ne hagyd ki a norit se, ez adja a tipikus sushi ízt.

 

Sushi rizstál rákkal

Hozzávalók

Edamame szójabab
1 tasak fagyasztott héjas edamame szójabab
2 evőkanál víz
1 evőkanál pirított szezámolaj
¼ teáskanál só

Garnélarák

2 evőkanál pirított szezámolaj
500 gramm garnéla
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
2 teáskanál chilis fokhagymás szósz
1 teáskanál apróra vágott friss gyömbér

Tálaláshoz

4 csésze főtt sushi rizs
2 csésze aprított sárgarépa
1 közepes avokádókockára vágva
¼ csésze uborka felvágva
2 zöldhagyma, vékonyan felszeletelve
1 nagy lapos pirított nori
¼ csésze apróra vágott friss koriander
¼ csésze Annie’s ™ Ázsiai szezám vinaigrette

Elkészítés

1.) Helyezd a szójababot és a vizet egy közepes tálba. Fedd le, és tedd a mikróba 3-5 percre, vagy amíg gőzölögni kezd. Öntsd le. Keverd vele az egy evőkanál szezámolajat és a sót.

2.) Egy serpenyőben melegítsd fel a két evőkanál szezámolajat közepesen magas hőmérsékleten. Add hozzá a rákokat egy rétegben, 1-2 percig süsd anélkül, hogy mozgatnád, amíg a rákokat könnyen ki lehet venni a serpenyőből. Keverd hozzá a szójaszószt, a mézet, a chilis fokhagymát és a gyömbért. Süsd tovább 2-3 percig, közben kavargasd meg gyakran, egészen addig, amíg átsül a rák.

3.) Oszd fel a rizst 4-5 tál között. Tedd rá a rákot és a szószt, a szójababot, a répát, az avokádót és az uborkát. Szórd meg zöldhagymával, hagymával a norival és korianderrel.

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «