Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Szabad “áramlás”

0

A KIA 2014 második félévétől az európai piacokon is elkezdi forgalmazni a teljesen elektromos meghajtású Soult. Ezzel a lépéssel a modell globális típussá is válik.

A Soul tökéletesen alkalmazkodik a városi autós közlekedési igényeihez. Hatótávolsága egy feltöltéssel 212 kilométer. A Soul EV 81,4 kW-os (110 LE-s) villanymotor, hajtja, melynek energiaellátásáról nem csak az ultramodern 192 cellás 27 kWh-s lítium-ion polimer akkumulátor gondoskodik, hanem számos alternatív megoldás is, mint például a regeneratív fékenergia visszanyerés, mely lassításkor tölti az akkumulátort.

KIA Soul EV röntgentrajza

A 285 Nm nyomatékát már az indulás pillanatában leadó motor egyfokozatú, állandó, fordulatszám-csökkentő áttételen keresztül hajtja az első kerekeket. A Soul EV megőrizte a hagyományos Soul élvezetes vezethetőségét; az előzetes kalkulációk szerint, 11,2 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, végsebessége 145 km/óra.

Az elektromos Soul bármely szabványos háztartási elektromos aljzatból feltölthető. A teljesen lemerült akku a 6,6 kW-os váltóáramú ’lassú töltő’ használatával mintegy öt óra alatt telíthető. A 80 százalékos töltöttség 100 kW-os, egyenáramú töltővel 25, 50 kW-os töltővel 33 perc alatt érhető el.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «