Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Szilveszteri vitorlás versennyel búcsúztatják az óévet

0

Szilveszterkor is hajóznak a Balatonon, ugyanis negyedik alkalommal rendezik meg a Szilveszteri Renault Regatta Vitorlásversenyt a balatonlellei BL YachtClub & Apartments-ban.

Szilveszteri regatta

A korábbi nagy érdeklődésnek köszönhetően idén is megrendezik a Szilveszteri Renault Regatta Vitorlásversenyt a BL YachtClub & Apartments-ban. A szilveszteri megmérettetés lesz a Téli Vitorlás Versenysorozat második állomása, ugyanis december elején rendezték meg első alkalommal a Rudi Trans Mikulás Regatta vitorlásversenyt.

Szilveszteri regatta

A Téli Vitorlás Versenysorozat célja, hogy kitolják a balatoni vitorlás szezont és a téli időszakban is hódolhassanak a vitorlázásnak a sportág szerelmesei.

„Sokat dolgozunk azon, hogy a Balatonon ne csak két hónap legyen a szezon, és nagyon örülünk, hogy évről évre nagyobb az érdeklődés a téli vitorlásversenyzés iránt. Egyre népesebb mezőnnyel tudunk kalkulálni, szeretünk folyamatosan megújulni, így már vannak ötleteink, milyen irányba fejlesszük a Téli Vitorlás Versenysorozatot” – mondta Tóth Balázs a BL YachtClub & Apartments vezetője.

Szilveszteri regatta

Az óév utolsó vitorlás versenye idén is nagy érdeklődésnek örvend, ugyanis a szervezők már karácsony előtt nem tudtak több nevezést fogadni, mivel már ekkor minden hely elkelt a versenyre. A szervezőknek csak egy dolog okoz fejtörést: remélik nem lesz annyira hideg az év utolsó napján, hogy befagyjon a Balaton.

„Nagyon jó dolog december 31-én versenyezni a Balatonon, alig várjuk, hogy még egyszer nekivágjunk. Úgyhogy mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy jöjjön és induljon el a versenyen. Reméljük, hogy idén nem fagy be a Balaton és a vízen búcsúztathatjuk az óévet” – mondta Sárközy András, versenyző.

Szilveszteri regatta

A verseny maga a selejtezőkkel kezdődik, ahonnan többkörös futam után az első két hajó egyenes ágon jut be a nagydöntőbe, míg a 3. és 4. helyen célba érkezők a kisdöntőben folytatják. A verseny délelőtt 10 órakor indul és egészen fél ötig fognak küzdeni egymással a versenyzők. A szervezők a nézőkre is gondolnak: rengeteg egyéb programmal készülnek azok számára, akik nézőként, a partról követik az eseményeket. A mozogni vágyók kipróbálhatják a Balaton első műjégpályáját, a kicsik számára lesz játszószoba és gyermekmegőrző, valamint azok kedvéért, akik testközelből szeretnének részesei lenni a versenynek a szervezők nézőhajót is indítanak.

Szilveszteri regatta
Mielőtt beköszöntene a jó idő és a fő vitorlás szezon, az újév első felében még két megmérettetést rendeznek a téli versenysorozat keretében, a farsangi és a tavaszi vitorlás versenyeket.

“Szeretnénk, ha a téli vitorlás regatták legalább olyan természetessé és megszokottá válnának a Balatonon, mint a nyári versenyek. Szerencsére évről-évre az látszik, hogy van igény a téli vitorlázásra és nagy népszerűségnek örvend a téli versenysorozatunk.” – mondta Tóth Balázs. A versenyekre bárki nevezhet, aki nem szeretne a jó idő beköszöntéig várni, hogy újra a habokat szelhesse.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «