Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Szingapúri szörnyeteg

0

Vanda Electric cég által fejlesztett elektromos szuper sportkocsit egy hazai orchideáról nevezték el, de a Dendrobium nem csak ezért különleges.

Az 1500 lóerős 4000 Nm-es nyomaték leadására képes Dendrobium a tervek szerint 2.6 másodperc alatt gyorsul majd 0-ról 100 km/órás sebességre.

Dendrobium

A szingapúri szuper sportkocsi tervével a 25 éves múltra visszatekintő anyacég, a teherautókra szerelt darukra és más ipari, katonai berendezésekre specializálódó Wong Fong Engineering által alapított Vanda Electric a teljesítményadatokat látva igen nagy fába vágta a fejszéjét.

Dendrobium

10 millió dolláros induló tőkével a hátuk mögött és a fejlesztésbe bevont Williams Advanced Engineering segítségével azonban váltig állítják, hogy az autó a 2017-es Genfi Autókiállításon már élőben is megcsodálható lesz.

Dendrobium

A mérnökök előtt álló kihívás pedig igen nagy, hiszen nem csak a hátralévő idő szűkös, de annak a technológiája is igazán űrkorszakbeli.

Dendrobium

Dendrobium tervezésénél ugyanis elvetették a hagyományos benzinüzemű, vagy hibrid erőforrás gondolatát és egy tisztán elektromos meghajtással rendelkező szuper sportkocsi megalkotását tűzték ki célul.

Dendrobium

A szingapúri mérnökök szerint ugyanis a hagyományos fosszilis energiahordozók kora hamarosan lejár, ráadásul az elektromos meghajtás nem csak, hogy hatékonyabb, de sokkal nagyobb teljesítmény is kisajtolható belőle, mint egy belsőégésű motorból.

Dendrobium

Az 1500 lóerős és 4000 Nm-es nyomaték leadására képes négy elektromotornak köszönhetően így a Dendrobium 2.6 másodperc alatt éri majd el álló helyzetből a 100 km/órás sebességet, miközben a 100 kWh akkucsomagja révén 400 kilométeres hatótávolságra lesz képes a 400 km/órás csúcssebességű országúti rakéta.

Dendrobium

A szingapúri szuper sportkocsi tehát ugyanolyan erős lesz, mint a Bugatti Chiron, miközben négyszer nagyobb nyomatékot küld majd az aszfaltra.

Igazán félelmetes vállalkozás ez egy olyan autógyár részéről, akik még egyetlen egy autót sem terveztek korában, bár a technológia partnereik sora igazán meggyőző.

Dendrobium

A Dendrobium aktív aerodinamikai elemeket felvonultató szénszál/alumínium karosszériáját ugyanis a londoni design cég az EPTA tervezte, míg a mechanikai részletek megvalósításában a Formula-1-ben edződő Williams istálló, leányvállalata a Williams Advanced Engineering segédkezik majd.

Dendrobium

Aki pedig venni szeretne egyet a legerősebb és leggyorsabb villanyautóból, annak nem árt sietnie, hiszen a Vanda Electric egyenlőre csak 10 minden bizonnyal csillagászati árú Dendrobium megépítésében gondolkodik

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «