Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Sztárban sztár – Jeep Adventure Day

0

Rendhagyó betétprogrammal tette színesebbé a Jeep hazai importőre a márka három modelljének bemutatóját. A Cherokee, a Renegade másodvirágzásának intróját, valamint az új generációs Wrangler debütálását a márka nagykövetei vezették be a honi szakmai plénumnak.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

Év végére begyújtotta rakétáit a Jeep hazai importőre. Három modelljükből kettő átesett a szokásos púderezésen a Wrangler pedig újgenerációs korszakába lépett.
A sort az 500X alapjaira épülő a Renegade-del kezdjük, ami kétségtelenül a trió legurbánusabb tagja. Mindazon által le sem tagadhatja hovatartozását, hiszen a márka terepjárós motívumai lépten-nyomon tetten érhetők az autó számos szegletében és természetesen a hajtásláncában is. A 2014-ben piacra lépő modell mégis a Jeep legpopulárisabb autója lett, ami városi inkább hívogat a városi dzsungelbe, mint úttalan-utakra.. Talán ezért sem véletlen, hogy debütálása óta közel 800 ezer darabot adtak el belőle.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

A Renegade új arca

Természetesen a Renegade örökletes tulajdonságai nem csak az autón fellelhető optikai gegekben találhatóak meg, hanem a menettulajdonságokban is, ahol ugyanúgy állta a sarat a tesztnapon, mint a rendezvény másik két modellje. A legkisebb Jeep legnagyobb változásai a motortérben történtek. A géptető alatt négyféle erőforrást kínálnak, két benzinest 1.0 és 1.3 literes űrtartalommal. Az ezres háromhengeres turbó 120, míg a nagyobbik négyhengeres ezerhármas 150 lóerő. A gázolajos aggregátok alternatívájában a motorok 1.6 illetve 2.0 literesek.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

Csak a kisebb hasmagassága miatt volt hátrányban márkatársaival szemben

A kisebbik Multijet II 120, a nagyobbik 140 és 170 lóerősek. Külcsínben a LED-es fényszórók és a 19 colos kerekek jelentik a változást. Az átalakulás emblematikus motívumaként, a hazai forgalmazó a Compassadorok mellé a Renegade-nek is kinevezett egy nagykövetet, Tóth Gabi énekesnő személyében.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

Tóth Gabi lett a Jeep Renegade márkanagykövete

A Compassadorok a Jeep Compass tavaszi kampányában debütáltak, aminek időtartama alatt tizenkét jelöltre lehetett szavazni. A győztes Krausz Gábor séf lett, aki mellé csatlakozott még Kovács Patrícia színművésznő és Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere.

 • Az aszfaltos etapon Marsalkó Dáviddal autóztunk. A Halott Pénz énekese egykor pont ugyanúgy tologatta a kisautókat a szőnyegen, mint bármely más kortársa, azonban ennél jobban soha nem érintette meg a benzingőz – legalábbis ez idáig. márkanagyköveti státuszáig egy korosabb Mazda 6-t nyúzott.

  Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

  Leginkább városi környezetben autózom. Ma azonban átestem az off-roados tűzkeresztségen a rossz navigációnak köszönhetően

  MiFérfiak: Milyen volt átülni egy szabadidőautóba egy szedán után?

  Marsalkó Dávid: Engem megérintett ez az úgynevezett SUV világ és nagyon élvezem az autó adta feelinget. Magas emberként egyrészt nagyon kényelmesen, komfortosan érzem magam benne, másrészt pedig – lehet, hogy ez hülyeség -, de van egyfajta biztonságérzetem is, amit nagyon szeretek. Arról nem beszélve, hogy jó megjelenést is kölcsönöz – mondja némi mosollyal a szája szegletében. Egyébként, mármint autós értelemben nem foglalkozom a trendekkel – felhasználó vagyok.

  Miférfiak: Ha már SUV és terep, használtad már az út mellett is az autód?

  Marsalkó Dávid: Szerintem ma reggel estem át a tűzkeresztségen. A navigáció ugyanis nagyon elvitt a susnyásba, azt hittem ott maradok. Kicsit „be is paráztam”. Tehát – mint érezhető – nem vagyok egy nagy off-roados sofőr. Úgy járt a kocsi eleje, hogy néha azt sem tudtam merre az arra. De ebből is látszik, hogy működik a jeepes-terepes dolog, mert végül is kijöttem, de laikusként nem volt egyszerű a dolog. Legalábbis számomra biztos nem. Jó mocskos is lett az autó.

  Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

  Dávid és a többi márkanagykövet a Jeep napon jótékonykodtak is

  MiFérfiak: Ennek az autónak ez áll jól, nem?

  Marsalkó Dávid: Így van, egy cipő is akkor néz ki leginkább jól, ha látszik, hogy használva van.

  MiFérfiak: Egyébként olyan környéken laksz ahol akár hasznát is tudod venni ennek a terepes tulajdonságnak?

  Marsalkó Dávid: Nem, a belvárosban – mondja nevetve. Hát oda nem kell felező és diffizár. Legfeljebb akkor, ha szügyig érő hó esik vagy magasabb a járda széle. Én leginkább városi országúti környezetben használom az autót. De, ahogy mondtam: ez a mai nappal megdőlt, amikor eltévedtem. Hozzá teszem, hogy már komolyan azon kezdtem el gondolkozni, hogy lesz-e térerő és el tudom-e majd küldeni, hol vagyok egyáltalán.

  MiFérfiak: Van erre egy mondás: egy 4×4-es autóval mindig ott akadsz el, ahol rajtad kívül nincsen senki. A kétkerékmeghajtásúval, ha gond van, akkor veled együtt mindenki ott áll az út szélén és várja a traktor, aki majd segít a bajon. De lépjünk tovább. Nyáron voltatok Ausztriában Jeep fesztiválon. Ott nem volt módotok extrém körülmények között vezetni?

  Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

  A perbáli óvodába számos ajándékot vittek a márka nagykövetei

  Marsalkó Dávid: Ott profi sofőrök vittek minket. Nem is Compassal mentünk, hanem Wranglerrel. Fantasztikus volt! Azt érzetem, amikor benne ültem akkor, hogy ezzel az autóval mindenen átmegyünk. Ettől függetlenül nekem a Compass ma jól vizsgázott. „Király érzés volt! Azt éreztem, hogy valahol legyőztem a természetet!”

  MiFérfiak: Ámen! Egyébként milyen márkanagykövetnek lenni?

  Marsalkó Dávid: Talán furcsán hangzik, de nincsen ebbe beleerőltetve semmi. Nincsenek kőbevésett szabályok. Az sem titok, hogy nyilván kihasználjuk az ebben rejlő kommunikációs lehetőséget és platformokat. Egyébként már a legelejétől az volt a koncepció, hogy szeressem az autót vezetni, és ez majd szépen hozza magával a dolgokat. Azt gondolom, ha az ember jól érzi magát egy kocsiban és örül neki, akkor ennek hangot is ad. Hozzáadott értékként ráadásul megismertem egy másik közösséget is, a Jeepeseket, és jó érzés volt ezt megtapasztalni.

  Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

  Jeep találkozó

  MiFérfiak: Mi is úgy gondoljuk, hogy csak akkor van értelme, ha egy ilyen érzés nem belterjes dologként teljesedik ki, hanem a kívülről jött új emberek is ugyan azt érzik azt, amit azok, akik már időtlen-idők óta benne vannak. A környezeted, egyébként, hogy reflektált arra, hogy Jeep-pel jársz?

  Marsalkó Dávid: Én azt gondolom, hogy ez az autó egy elég feltűnő jelenség. Nincsen belőle túl sok. Jellegzetes és karakteresen néz ki. Én például az elejét nagyon szeretem, szerintem markáns. Egy olíva zöld színűt használok, ami nem túl feltűnő, elegáns, és nekem nagyon bejön.

  Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

  Itt egy nagyobb lélegzetvételnyi szünet következik a beszélgetésben. A szervezők ugyanis egy jótékonysági akcióval szakították meg az országúti szakaszt. A perbáli Mézeskalács óvodánál állt meg a konvoj, ahol a nagykövetek és a szakmai stáb „továbbította” a Mikulás ajándékait a gyerekeknek. Azonban, aki szívesen olvasná tovább a Marsalkó Dáviddal készült beszélgetésünket, az keresse tavasszal a MiFérfiak Magazin nyomtatott verzióját, amiben az autózáson kívül sok minden más is szóba kerül majd.

A dreamteam másik tagja a 44 éves múltra visszatekintő Cherokee volt, ami faceliftnek köszönhetően új arcot kapott. A megújult fizimiskának lényegesen kellemesebb a tekintete elődjénél. Az autó átszabása a hátsórészt is érintette, ahol szintén megújultak a lámpatestek.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

A átszabták a Cherokee frontrészét

A módosulások a csomagtér nagyságában is megmutatkoznak, ez is tágasabb lett, immáron 570 liter. Több mint 75 biztonsági és vagyonvédelmi funkció és opció közül lehet választani.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

570 literesre nőtt a csomagtartója

Kétféle teljesítményszintű 2.2 literes aggregát érhető el a modell kínálatában. A 150 és 195 lóerős gázolajos erőforrások mellett, a benzines 2.0 literes és 270 lóerőt abszolvál.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

A hátsó lámpatestek is újak

A nap fénypontja mindenképpen a Jeep Wrangler volt. A tradicionális terepest teljesen újraépítették. Nagyobb és szélesebb lett, ugyanakkor első pillantásra egy-két motívumon kívül nem szembeötlő a változás.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

Az autó teljesen megújult, viszont a tradicionális sziluett nem változott

Ami talán nem is csoda, hiszen a modell formavilága fémjeleként is tekinthető, így a konvencionális sziluetten érdemben nem változtattak a mérnökök. A stílus és az eredendő gének ezután is Wrangler alapját képezik.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day

A létraalvázra épülő terepes továbbra is ugyanúgy állja sarat, mint generációs társai. A gyártó háromféle terepes hajtásláncot kínál az autóhoz. Az „automata négykeréknél” azonban még annak is aligha kell több, aki szereti a dagonyás kihívásokat. Ez a hajtáslánc új motorokat is kapott, egy 2.2 dízelt 200, és egy 2.0 benzines 270 lóerőst.

Sztárban sztár - Jeep Adventure Day
A két és négyajtós kivitelek, „patentosak maradtak”, alig húsz perc alatt, kopaszthatjuk meg elmeitől vagy öltöztethetjük fel nagykabátba idény és igény szerint a vasat, ami továbbra is az élményautók egyik favoritja lehet.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «