Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Szuperautó a vízen: ez a Superfly

0

A Superfly GT 42 a svéd Flying Flippertől olyan, mint egy szuperautó, amit a vízre építettek. A visszahúzható tetővel, hihg-tech pilótafülkével, lapos kormánykerékkel, szénszálas szerkezettel, és az akár 1,881 lóerővel papíron olyan, mintha tényleg az lenne.

Superfly GT 42

A szuperhajó azonban egy kicsit kényelmesebb, két kabint, egy teljes galériát, étkezőt, társalgót és rengeteg helyet biztosít, hogy kinyújtsák a vendégek a lábukat.

Superfly GT 42
Az évek során megjelent már néhány hajó, amit sportkocsi jellegűre faragtak, ilyen volt például a Frauscher 1414 Demon és a Revolver 44GT. És volt már néhány szuperautó gyártó is, mint az Aston Martin és a Bugatti, amik kipróbálták magukat a vízen. Mindenesetre a Flying Flipper végezte a legjobb munkát, hogy egy szuperautó éles, teljesítmény-orientált szépséget a vízre vigye.

Superfly GT 42
A 13 méteres Superfly a lejtős tetővonala, a burkolt üvegháza, a visszahúzható üvegteteje és a fecskendő alakú, fedett hátsó hajótest azt a látszatot keltik, hogy a tervezéskor a sportkocsik külalakja lebegett a készítők szeme előtt. Még a hármas külső kialakítás is hátsó diffúzorra emlékeztet. A szikeszerűen éles tat nem feltétlenül autószerű, de az összhatás tagadhatatlanul a szárazföldi járműveket juttatja az ember eszébe.

Superfly GT 42
A cég története némi rálátást nyújt a GT 42 feltűnő stílusára. A Flying Flipper 1970-ben Sigurd Isacsson versenyző, hajóépítő versenyhajó projektként indult, és szép lassan egy szabadidős hajókat gyártó vállalkozássá vált, amely a versenyek szakértelmét kínálja az ügyfelek számára.

Superfly GT 42

A Flipper hajói sokat fejlődtek az évtizedek során, a legmodernebb technológiákkal szerelik fel a hajóikat, ráadásul számtalan nagy versenyt nyertek meg Európa szerte.

 

2014-ben a Flying Flippert megvásárolta a vállalkozó, tervező Michael Reimer, akinek az volt a víziója, hogy a cég versenyeken szerzett tapasztalatát egy olyan hajóba pakolja, ami semmiben sem hasonlít a piacon kapható hajókhoz, rajongók által építve rajongóknak.

Superfly GT 42

a Lamborghinire hajazó Fusion

A török Red Yacht Design szakértőihez fordult, akiknek portfóliójában szerepel pár sportkocsiszerű hajó, például a Lamborghinire hajazó Fusion. Közös erővel a két cég varázslatosan egyesítette a versenyzés örökségét, ami semmiben sem hasonlít egy átlagos vízi járműhöz.
A Superfly éles megjelenésének és teljesítményének kulcsa, ahogy a Flying Flipper megfogalmazza, az agresszív, könnyűszerkezetes iker-lépcsős hajótest dizájn. Az agresszivitás szabad szemmel is jól érzékelhető, a súlyt pedig a szénszálas szerkezetek felhasználásával fogták vissza. Mellesleg, még a belső bútorzat, mint a konyhai pult, is szénszálból készült.

Superfly GT 42
Más szuperjárművekhez hasonlóan, a Superfly is rendelkezik azzal az erővel és sebességgel, hogy a teljesítmény-orientált külsejét jó célra fordítsa. Különböző modellekben kapható a Superfly, ezek közül a 42-RS a zászlóshajó, amiben három Seven Marine 627 motor sorakozik, összesen 1,881 lóerőt pumpálva a hajóba.

Superfly GT 42

Ezzel a háttérrel a hajó top sebessége 65+ csomó (120+ km/h). Az alacsonyabb kategóriás modellek, mint a 42-R és a standard 42 sebessége a hivatalos listaadatok szerint 800 és 1 544 lóerő közötti, azaz 44+ csomó (81 + km/h) és 55+ csomó (102 + km/h) között tud teljesíteni.

Superfly GT 42
A Superfly GT 42 kívülről egy cizellált gyorsasági jármű, de a valódi szépség benne az, ahogy a fedélzeten minden sokkal puhábbá válik, ezzel kényelmet és szórakozást biztosítva az egész család számára. A zárt fedélzet hátuljában, egy tólóajtóval elválasztva nyílik a tágas, légkondicionált főkabin, benne egy franciaággyal.

Superfly GT 42

A kisebb elülső kabinban a gyerekek tudnak aludni a két egyszemélyes ágyon. Mindkét kabin rendelkezik ágy alatti tárolókkal, ablakokkal, plafonvilágítással, és egy sor anyagból lehet választani, például teakfa padló, fa furnér és bőr.

Superfly GT 42
A konyhában bőséges munkafelület van, emellett mosogató, mikrohullámú sütő és hűtő áll az utasok rendelkezésére. Az integrált forgószékkel felszerelt szénszálas asztal jól kiegészíti a szénszálas munkalapot, és a túloldalon elhelyezett kanapé pedig pihentetőbb ülőhelyet biztosít. A légkondicionált nappali mellett lévő fürdőszobában WC, mosdó, zuhanycsaptelep és tükör található.

Superfly GT 42
A visszahúzható üvegtető alatt a pilótafülke és a fedélzeti terület kialakítása a pilótaközpontúság és fedélzeti vendéglátás gondos keveréke. Az egyszemélyes pilótaülés elöl, középen van elhelyezve, egy központi szélvédőpanellel, digitális műszerfallal és a központi kormánykeréket kiegészítő vezérléssel.

Superfly GT 42

A kapitány mögött az utasülések percek alatt hat személyes U-alakú kanapévá alakíthatók át. A vezető széke elforgatható úgy, hogy szembenézzen a kanapéval, és gombnyomásra kinyílik közöttük egy összecsukható asztal, így egy plusz étkező-társalgó jön létre a szabad ég alatt. A beépített hangrendszer biztosítja háttérzenét.


A fent említett modellek mellet elérhető a Superfly 42-I, amely két Mercury motoros verzióban. A 42-E modell a Flying Flipper környezetbarát alternatívája, mely két külső Torqeedo elektromos motorral van felszerelve, ami lehetővé teszi, hogy a lassú, csöndes, kibocsátásmentes utazást, csakúgy, mint a tradicionális motor által biztosított teljes sebességet és távot.
A Flying Flipper a Cannes Yachting Festivalon mutatta be a Superfly GT 42-t múlt hónapban. Az elmondások szerint évente csak néhány darabot fognak gyártani a kézzel épített hajóból.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «