fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Szuperszonikus repülés, elfogadható ár?

0

Egy Boom néven futó startup vállalkozás a Concorde-nál gyorsabb és jelentősen olcsóbb szuperszonikus légi utazás ígéretével kecsegtet.

A Denverben alapított cég egy 40 személyes utasszállító repülőgépet tervezget, amely nem csak gyorsabban repül, mint a híres Concorde, de mindezt egy business osztályú jegy áráért teszi.

Szuperszonikus utazás

A Boom Technology állítása szerint a modern motorokkal felszerelt és szuper anyagokból felépülő utasszállító akár 2.700 km/h-val is képes lesz szelni a levegőt. A tervezett ára pedig mindehhez képest elfogadhatónak mondható; egy oda-vissza jegy London és New York között 1.400.000 forintba kerülne.

Szuperszonikus utazás

Szuperszonikus utazás

A Boom mérnökei tökéletesen meg vannak róla győződve, hogy néhány éven belül elkészülnek a tervezett szuperszonikus géppel, amely a 40 szerencsés utasát két sorra osztott, első osztályú fotelekben szállítaná a 18.000 méteres magasságban.

Szuperszonikus utazás

Egy ilyen csodajárművel egészen hihetetlen módon kevesebb, mint 4 óra alatt eljuthatnánk Londonból New Yorkba. A tervek szerint pedig a Boom gépei nem csupán gyorsabbak, hanem könnyebbek és gazdaságosabbak is lesznek, mint a Concorde.

Szuperszonikus utazás

Mindezt a különleges kompozit anyagnak köszönhetjük, amely magasabb hőmérsékletnek is ellenáll, mint az alumíniumötvözetek, mégis olcsóbbak a titánnál és egyéb egzotikus anyagoknál, amelyeket a katonai repülőknél alkalmaznak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «