fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Szürrealista ételkompozíciók

0

Tavaly Jordan Kahn séf megnyitotta 16 fős reggelire és ebédre specializálódott vendéglőjét, a Destroyert, ami óriási Instagram szenzáció lett.

Szürrealista ételkompozíciók

Fehér spárga

Az emberek özönlöttek a Los Angeles-i étteremhez, nemcsak azért, hogy kipróbálják az izgalmas új ételeket, mint a konfitált Yukon csirke arany burgonyával, sajttal, yuzuval és mogyoróval, hanem hogy képeket készíthessenek a gyönyörű tányérokról. Ezzel ellentétben legújabb étteremének ételeit sokkal nehezebb volt megpillantani – egészen mostanáig.

Szürrealista ételkompozíciók

Spenót

Az avantgarde étkezési élményét kínáló Vespetine-ben Kahn arra kéri a rajongókat, hogy tegyék el a telefonjaikat, és inkább merüljenek el az evés élményében. Azoknak, akinek nem sikerült helyet foglalni a performance művészet határát súroló étterembe, most egy exkluzív fotósorozatot osztottak meg a többfogásos kóstoló menüben felszolgált fogásokról. A leírások és a képek köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Szürrealista ételkompozíciók

Hagymás feketeribizli 

A képek előtt azonban fontos kontextusba helyezni, Kahn munkásságát. A 34 éves séf a legjobb amerikai éttermekben edzette az ízlelőbimbóit, köztük Thoma Keller Per Se és Gant Achatz Alinea éttermeiben. A Beverly Hills-en található vietnami konyha által inspirált kísérleti étterme, a Red Medicine Los Angeles szerte nagy elismerésre tett szert, egészen addig, amíg 2014-ben be nem zárt.

Szürrealista ételkompozíciók

Hínár

Miközben Kahn mindig is nagyon találékony volt, a Vesperitine-nel egy egészen új szintre emeli a kulináris kalandozásokat. A megnyitó előtt kiküldött sajtóközlemény következőképp jellemezte az éttermet:

Szürrealista ételkompozíciók

Cikória

Jordan Kahn Séf/Alkotó étterme, a Vespertine Culve City Hayden Tract negyedében található Kalifoniában, és egy igazi gasztronómiai kísérlet, melynek célja, hogy újraírja a modern étterem fogalmát. A kognitív disszonancia helyszíne, amely mindenfajta beskatulyázásnak ellenáll, feltárja az étkezés azon dimenzióit, melyek sem a hagyományokban, sem a kultúrában nem gyökereznek – hanem egy olyan időből származik, ami még nem létezik, és olyan helyről, amely nem létezik. Ez a szellem a világok között létezik. Az árnyékok és suttogások helye.

Szürrealista ételkompozíciók

Biodinamikus gyümölcs

De az ételen túl másról is szól ez az egész. Kahn eltökélte, hogy egy több érzékszervre ható élményben lesz része a vendégeinek. Például, amikor a vendégek belépnek az ajtón, meghallják az Austin zenekar This Will Destroy You című számát, amit az étterem kifejezetten számára írtak.

Szürrealista ételkompozíciók

Mandula

Még az épületnek, amiben az étterem helyet kapott, is megvan a saját története. Kahn elmondta a GQ-nak, hogy az egy földöntúli planéta gépi mása, amit több millió évvel ezelőtt Holdimádó faj hagyott itt.
Azoknak, akik szeretnék kipróbálni Kahn kóstolómenüjét, 250 dollárért kell jegyet váltaniuk egy vacsorára.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «