fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tanker kultúra

0

Toronyházak, repülőterek, tudományos központok, egyetemek, luxushotelek, bevásárló központok és múzeumok nőnek ki sorra a Perzsa-öböl környéki sivatagokban. És most egy hajó is kiköthet a dűnék között.

Az egyes arab államok eddig soha nem tapasztalt mértékű gazdasági fellendülése sok esetben átgondolatlan és felelőtlen építészeti beruházásokat eredményezett. A következő terv azonban nagyon is praktikus és ötletes!

Tanker kultúra

A fekete arany projekt tervezői szerint az olajszállító tartályhajókkal lehet a leginkább bemutatni az olajból meggazdagodott államok földrajzi, gazdasági és kulturális történetét.

Tanker kultúra

A program célja, hogy mega tankereket alakítson át szárazföldi felhasználásra. A hajók belső szerkezete rengetegféle újításra alkalmas lehet. Például a dupla rétegű acél falak elősegítik, hogy elviselhető legyen a klíma odabent, még a sivatag közepén is (Dubaiban és hasonló városokban minden – még a buszmegállók is légkondicionáltak).

A hatalmas központi terület alkalmas lehet nagyszabású rendezvények lebonyolítására is. Múzeumokat, kulturális kiállításokat, bevásárló központokat szintén lehetne benne létesíteni.

Tanker kultúra

A fenti felújított fedélzet pedig rengeteg helyet biztosítana a látogatók számára, hogy sétálgassanak, trécseljenek és gyönyörködjenek a festői kilátásban.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «