Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Taurus 2×2 – a legkeményebb orosz terepmotor

0

12 hüvelyk széles 25 colos kerekek és kétkerékhajtás, ennyi elég is ahhoz, hogy elhiggyük, hogy ez a különleges orosz motorkerékpár bármilyen sárral és latyakkal képes megbirkózni.

Taurus 2x2

A Taurus 2×2 egy könnyű és egyszerű kétkerékmeghajtású motorkerékpár, amely szétszerelve bármelyik nagyobb csomagterű autó csomagtartójába elfér. Az orosz gyártó különböző erőforrásokkal is elkészíti igény szerint a mocit, bár ők elsősorban a Honda GX210 láncfűrész motorjára szavaznak.

Taurus 2x2

A szabvány erőforrással a Taurus 2×2 súlya mindössze 82 kilogramm, ami kisebb erőforrást választva akár 60 kilogrammra is csökkenthető.
A Taurus 2×2-nek azonban a láncfűrész motoron és a hatalmas abroncson kívül más furcsaságai is vannak.

Taurus 2x2

Az abroncsokban például a nyomást nagyon alacsonyan 0.21 bar alatt kell tartani és nem csak azért, mert a motort extrém nehéz, sáros terepre tervezték, hanem azért is, mert a motornak elől és hátul sincs felfüggesztése.

Taurus 2x2

Az első felfüggesztés hiánya bár nem tesz jót a menetkomfortnak, ugyanakkor az elsőkerék hajtás megvalósítását sokkal könnyebbé teszi. A Taurus nem árult el információkat az első és a hátsó lánchajtás nyomatékelosztásával kapcsolatban, de valószínűsíthetően az oroszok megoldása arányosan osztja el a nyomatékot az első és a hátsó tengely között.

Taurus 2x2

További furcsaság, hogy a Taurus 2×2 sebességváltója mindössze kétfokozatú, ami elegendő is, hiszen a motor végsebessége mindössze 35 km/óra.
És, hogy mibe kerül mindez a furcsaság?

A csomagtartó állványokkal elől és hátul is alaposan felszerelt orosz terepes 75 000 rubelbe, vagy 1 100 amerikai dollárba kerül.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «