Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tegnap Ronaldo helyett Renato – na és ma?

0

A sajnálatos, ám hősies magyar búcsút követően az élet nem állt meg. Az EB-nek és a show-nak folytatódnia kell! Csütörtökön a lengyelek drámai tizenegyes párbajban alulmaradtak a portugálokkal szemben, ma este pedig Wales-Belgium párharc következik!

A mieink kiesését követően valószínűleg (a történelmi barátságból eredően) sokan kezdtek el drukkolni Lengyelország válogatottjának, akik csütörtök este a mi csoportunkból csupán a harmadik helyen továbbjutó portugálokkal csaptak össze.Szégyenszemre ugyanis nem csupán a magyarok, de még az izlandiak is megelőzték a portugál együttest.

Ezek után azt gondolhattuk, hogy majd a legjobb 16 között megvillantják oroszlán karmaikat, ám a horvátok elleni nyolcaddöntő az EB eddigi legnézhetetlenebb, legunalmasabb meccsének bizonyult. Nemhogy újabb nézőket nem nyert a sportág azzal a mérkőzéssel, de valószínűleg sok rajongó is hátat fordított akkor a futballnak. Ám végül tizenegyesekkel továbbvergődtek a luzitánok.

Lewandowski

Nagyon hamar előnybe kerültek a lengyelek

A lengyelekkel szemben pedig igen gyorsan hátrányba kerültek, miután Lewandowski – akitől már mindenki joggal várta a gólt – már a 2. percben bevette Rui Patrício kapuját. Ez a korai találat igen jót tett a meccsnek, hiszen Cristiano Ronaldoéknak támadniuk kellett. Az erőfeszítéseiknek pedig meg is lett a gyümölcse. A 33. percben a mindössze 18 esztendős Renato Sanches tudott egalizálni egy távoli, megpattanó lövéssel. Ekkor a Bayern München rajongói joggal dörzsölhették a tenyerüket, a portugál tehetség ugyanis náluk folytatja majd pályafutását, miután a bajorok 35 millió eurót tettek le érte az asztalra a Benficának.

Renato Sanches

Sanches megpattanó lövéssel egalizált

A folytatásban mindkét fél visszább vett a tempóból, úgy tűnt egyik csapat sem szeretné kockára tenni a döntetlent. Belenyugodtak, hogy a tizenegyes párbaj dönt majd a továbbjutásról. Az orosz rulett pedig ismét a portugáloknak kedvezett, így ők készülhetnek az elődöntőre. Aztán, hogy öt – rendes játékidőben elért – döntetlennel jogosan vannak-e ott a végjátékban, azt ki-ki döntse el maga!

Portugál öröm

Nagy volt az öröm Sanches gólja után

A ma este pályára lépő walesi csapat mindenképpen megérdemelten jutott el idáig, hiszen a Gareth Bale vezette társaság masszív alakulattá formálódott. Nagy kérdés, hogy a minket kiejtő belgák ellen mire lehetnek képesek. Érdekesség, hogy a legutóbbi három egymás ellen lejátszott mérkőzés közül egyet sem veszítettek el a walesiek, sőt a legutóbbit Bale góljával be is húzták.

wales-belgium

Vajon ki dönt ma?

Ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy ma este ne belga siker szülessen, hiszen a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy milyen brutálisan gyors játékra képesek Hazard és társai. Valószínűleg pont arra épül majd a walesi taktika, hogy ezt a tempót kivegye az ellenfél játékából. Ha sikerül, akkor ők küzdhetnek majd meg a portugálokkal szemben az elődöntőben. Ha nem, akkor a belgák. Akárhogyan is lesz, azért mégiscsak kár, hogy nem mi…

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «