Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

“Telekocsi, tele VW”

0

Egy évvel ezelőtt a TechCrunch Disrupt eseményen Londonban a Volkswagen bemutatta kifejezetten a jövő mobilitására fókuszáló szolgáltatását, a Moiat.

Volkswagen MOIA

Az idei TechCrunch Disrupton Berlinben bemutatták az új részleg legelső járművét, egy elektromos hatülésest, amit arra az időre terveztek, amikor az emberek megosztják majd az autójukat.

Volkswagen MOIA
Az olyan utazásmegosztó szolgáltatások, mint a Lyft vagy az Uber hatalmas potenciállal rendelkeznek, hogy csökkentsék a városi közlekedés mértékét a központokban. Az év elején az MIT tudósai kifejlesztettek egy telekocsi algoritmust, ami képes lecserélni New York 14,000 híres sárga taxiját mindössze 3,000 megosztott járműre, úgy, hogy ennek semmilyen negatív hatása nem lenne az utazási időre.

Volkswagen MOIA
A Moia reméli, hogy megvalósíthatja a teóriáját, amiről a cég ügyvezetője, Ole Harms azt mondta: „azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy egy millió autót tüntetünk el az utakról Európában és az Egyesül Államokban 2025-re.”

 

A Moia két kulcsterületre fókuszál ahhoz, hogy megvalósítsa a telekocsi szolgáltatást, legalábbis egyelőre. Az egyik az intelligens algoritmus, amely felismeri a különböző utasokat, akik hasonló helyre utaznak, és ehhez kiválasztja a legmegfelelőbb útvonalat, amely elkerüli a dugókat, és a legjobban használja ki a már amúgy is úton lévő autókat.

Volkswagen MOIA
A másik területen pedig különböző partnerekkel olyan járművek tervezésén dolgozik együtt, amelyek a legjobban passzolnak ehhez a modellhez. A TechCrunch Disrupton bemutatott kisteherautó ennek a munkának az első gyümölcse, és a Volkswagen Commercial Vehicles, illetve Volkswagen Osnabrück részlegekkel közösen fejlesztették ki 10 hónap alatt.

Volkswagen MOIA
Egyetlen töltéssel akár 300 kilométert is meg tud tenni a Moia járműve, amit másfél óra alatt lehet 80 százalékig feltölteni. A tágas utastérben számos olyan dizájn elem található, amelyek különleges hatást adnak a járműnek. Ezek között található egy nagy kijelző, ami mutatja az aktuális „telekocsi közösség” útvonalát, van Wi-Fi, nagy csomagtartó, USB töltőcsatlakozók minden ülésen, olvasólámpák és hosszú kapaszkodó a be- és kiszálláshoz.

Volkswagen MOIA
Az utasoknak ahhoz, hogy lefoglalják az utat, meg kell adniuk a kiindulási és célhelyet a Moia alkalmazásban. Az algoritmus kiválasztja azokat az utasokat, akik hasonló útvonal haladnak, és a sofőr követi az útvonalat, amit az alkalmazás előír, miközben nem bocsát ki káros anyagokat, és minimális a hangja.
A Moia már végzett teszteket Hannoverben, ami alatt 30,000 utat teljesítettek. A tervek szerint 2018-ban Hamburgban indítják útjára a telekocsi szolgáltatást.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «