Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tempus Electric Bike – elektromos motor, vagy kerékpár?

0

Az elektromos járművek piaca robbanásszerűen fejlődik, ami a tervezők és a vállalkozók érdeklődését sem kerüli el. A Tempus Electric Bike céget tavaly júniusban két fiatal vállalkozó alapította elektromos kerékpárok gyártására, az első modelljük azonban igen furcsa szerzet lett.

Az elektromos kerékpárok természetesen elektromos erőforrással rendelkeznek, bár azért megtalálható rajtuk a hagyományos pedál is, a Tempus elektromos kerékpárja is ezt a receptet követi, bár az inkább hasonlít egy retro motorkerékpárra, mint egy modern e-bike-ra.

Tempus Electric Bike

A cég alapítói, Ikenna Ofoha és Xavier Chan nem titkolják, hogy ez tudatos, mert egy olyan elektromos kerékpárt akartak alkotni, ami félúton van a kerékpárok és az autók között, kiküszöbölve azok hátrányát.

Tempus Electric Bike

A 19 éves vállalkozók szerint ugyanis gépük a pedálnak köszönhetően egészséges, mint egy bicikli, ugyanakkor az elektromos hajtásnak köszönhetően a nyári kánikulában nem kell tekernünk és izzadtan megérkeznünk a célállomásunkhoz. Ráadásul az e-bike használatának köszönhetően az autótulajdonosok parkolással, forgalommal és biztosítással kapcsolatos gondjairól is elfeledkezhetünk.

Tempus Electric Bike

Ikenna és Xavier munkájának a gyümölcse pedig egy stílusos, az 1960-as évek cafe racer motorkerékpárjai által ihletett retro e-bike lett, ami a régi formák mögött a legmodernebb akkumulátor technológiát rejti.

Persze a Kanadában kézzel összeszerelt, repülőgép minőségű krómacél vázas elektromos kerékpárnak ára van, hiszen az előszériás darabokra 3600 dolláros áron lehet megrendelést leadni a gyártónál.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «