Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tengeralatti parkolótechnológia

0

A Nissan egyedi 360 fokos parkolókamera technológiáját alkalmazzák a mélytengeri kutatások során. Az autógyár rendszerét a Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC) és a Topy Industries, Ltd. adoptálta a tengerfenék még hatékonyabb feltérképezésnek érdekében.

A JAMSTEC és az önjáró robotok egyik vezető japán gyártójának számító Topy közös fejlesztési szerződése révén az állami szervezet távirányítású járműveivel hatékonyabban lesz képes feltérképezni az óceánok mélyén rejlő természeti erőforrásokat.

Nissan parkolótechnológia

A Nissan 360 fokos parkolókamera technológiájával e járművek kezelői könnyebben elkerülhetik az akadályokat, és egyszerűbben navigálhatnak a tengerfenéken.

Nissan Qashqai 360 parkoló technológia

A projekt jó példa arra, hogy a 360 fokos parkolókamera kifejlesztése során szerzett tudás hogyan kamatoztatható a nagy kihívást jelentő környezetekben is. A projekt a japán kabinet Strategic Innovation Promotion Program (SIP) nevű kezdeményezésének része, amelynek célja, hogy a japán minisztériumok kutatás-fejlesztési tevékenységeinek támogatásával elősegítse az innovációk születését.

Nissan 360 fokos parkoló technológia

A Nissan 2020-ra szeretné piacra dobni önjáró járműveit, melyek egyik alapvető technológiája a 360 fokos parkolókamera. Ez az innovatív biztonsági rendszer megtalálható a Nissan összes crossoverében, azaz az új Juke-ban, Qashqaiban és X-Trailben.

A 360 fokos parkolókamera 3D funkciója a jármű kamerájával összekapcsolva javítja az óceán fenekén végzett távolságmérést. A járműveket a felszíni hajókról irányító kezelők így valós idejű felülnézeti képet láthatnak a mélytengeri kutatójárművekről és azok közvetlen környezetéről. A projekt célja, hogy a jobb helyzetfelmérés révén elkerülhetők legyenek a tengerfenéken található akadályok, ezzel pedig javuljon a kutatómunka hatékonysága.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «