Tengeralattjáró szuperjacht tulajdonosoknak

0

A luxus búvárhajókat építő floridai Triton Submarines egy vadonatúj modellt mutatott be a nagy kékség szerelmeseinek. Az új 1000/3 LP 1000 láb (305 méter) mélységbe képes leereszkedni, miközben egy nagyobb jacht fedélzetéről is üzemeltethető.

A 2007-ben alapított Vero Beachi cég elsősorban luxus jachtok tulajdonosai számára épít tengeralattjárókat: Annak érdekében pedig, hogy a csodálatos víz alatti világ még könnyebben elérhetővé váljon a Monacói Jachtkiállításon bemutatták a világ legkisebb háromszemélyes búvárhajóját, a Triton 1000/3 LP-t.
Az LP jelzés a kis átmérőre utal, az 1000/3 LP ugyanis mindössze 3,2 méter hosszú és 1,7 méter magas a súlya pedig „csak” 3475 kilogramm. Ezek az adatok pedig azt jelentik, hogy a Triton új terméke különösebb átalakítás nélkül, gyakorlatilag az összes nagyobb jacht fedélzetéről üzemeltethető.

Triton 1000/3LP

Különösebb átalakítás nélkül, gyakorlatilag az összes nagyobb jacht fedélzetéről üzemeltethető.

A relatíve kis méretek ellenére a 1000/3 LP teljesítménye lenyűgöző. A parányi tengeralattjáró a pilótát és a két utasát 305 méteres mélységbe, az örök sötétség világába is képes biztonságban lejuttatni. Az átlátszó akril utastér körkörös kilátást biztosít, miközben egy joystickkal is könnyedén irányítható jármű a négy elektromos motorjával 1.54 méter/másodperces (5.54 km/órás) sebességgel minden irányba képes a manőverezésre. A beépített akkumulátorok 10 órán keresztül biztosítják a meghajtást a jármű számára, míg baj esetén a tartalék oxigén és Co2 szűrök további 96 órán át képesek életben tartani a hajó személyzetét. És, hogy mibe kerül mindez, ha valaki az óriáskalmárok világát akarja tanulmányozni? A Triton 1000/3 LP tengeralattjárót 3.15 millió dollárért vásárolhatják meg a kalandra éhes felfedezők, ami nem kevés ugyanakkor az árban már a kapitány számára tartott komoly képzési program is benne van.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «