Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tengeri szemetes

0

A világ óceánjain úszó műanyag hulladék a tárgya néhány okos és bátor környezetvédelmi vállalkozásnak, az Ocean Cleanup Project például a Csendes óceán szemetét igyekszik eltüntetni.

A Seabin Project ennél azért kisebb lélegzetvételű, ám ennek ellenére igazán nemes törekvés: kikötőkben vagy kisebb hajókon elhelyezve az ügyes kis szerkezet képes felszívni a felszínen úszó hulladékot, sőt az olajszennyeződést is.

Seabin a tengeri szemetes

Az eszközt magát két ausztrál szörfös srác álmodta meg, akik belefáradtak abba, hogy a víz tetején úszó szemét között pancsoljanak.

Seabin a tengeri szemetes

A Seabin alapvetően egy vízszűrő berendezés, jacht klubok, kikötők és kisebb hajókon való elhelyezése lehetséges, hiszen ezeken a helyeken nem kell megküzdeni az óceáni áramlatokkal és a kiszámíthatatlan viharokkal, csupán a közvetlen emberi tevékenység nyomait tünteti el a part menti területeken.

Seabin a tengeri szemetes

Egy beépített vízpumpa segítségével forgatja a vizet a tartályába, s így képes a környezetében lévő szemetet kiszűrni a vízből. A cserélhető szűrő természetes anyagból készült, melyen a víz könnyedén áthatolhat.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «