s

Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tepsis citromos csirke zöldségekkel

0

Ez a tepsis csirke tökéletes ahhoz, hogy a vendégek jól lakjanak, de még mindig elég könnyű ahhoz, hogy bármikor gyorsan össze lehessen dobni. Éljenek a tepsis vacsorák!

Tepsis citromos csirke zöldségekkel

Hozzávalók

4,5 dkg új burgonya, félbe, vagy ha nagy negyedekre vágva
1 nagy hagyma, nagyjából apróra vágva
4,5 dkg kelbimbó, félbe vágva
4,5 dkg sárgarépa, hámozva és apróra vágva
½ csésze olívaolaj
½ teáskanál só
½ teáskanál fekete bors
2 evőkanál friss rozmaring felvágva, valamint 2 egész levél
2 citrom, félbe vágva
4 finomra darált fokhagyma
1 egész csirke (3-4 font), felvágva

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokra. Egy tepsit fújj be a spray-vel vagy kend ki olajjal. Helyezd rá a burgonyát, a hagymát, a kelbimbót és a sárgarépát egy rétegben. Öntözd meg olívaolajjal, majd szórd meg a só és bors mennyiségének felével.
2. Egy nagy keverőedényben keverd össze a maradék olívaolajat, a sót és a borsot a darált rozmaringgal, a citrommal (a kicsavart feleket) és a fokhagymát, amíg jól össze nem keveredik. Add hozzá a csirke darabokat, majd könnyedén keverd vagy rázd össze a mixet, hogy jól elvegyüljenek az összetevők.
3. Helyezd a csirkét a bőrrel felfelé a tepsire a zöldségekkel együtt. Add hozzá a citromlevet és a további rozmaringot. Süsd az előmelegített sütőben 35-40 percig, vagy amíg a zöldségek nem lesznek átlátszóak, és a thermométer szerint a csirke belső hőmérséklete el nem érte a 75 Celsius fokot.
4. Vedd ki a sütőből és tálalás előtt hagyd 5-10 percig pihenni. Szükség esetén adj hozzá még sót és borsot.

 

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «