Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Terepmotorból cafe-racer

0

Az ‘ASK Motorcycle’ legújabb projektje ez az átalakított Honda XLR250R motor, alumínium karosszériával. A japán cég már számos Honda modellt alakított át, ezúttal ezt az off-road motorkerékpárt szemelte ki.

Honda XLR250R

Az eredeti Honda XLR250R modell egy klasszikus off-road motor volt, éppen ezért nehéz volt elképzelni, hogy az ASK Motorcycle képes lesz egy café racer-t megalkotni ebből a motorkerékpárból.

 

Azonban mégis sikerült nekik, a végeredmény pedig egy meglepően masszív és stílusos kis járgány lett. A motor magasságának csökkentése érdekében az eredeti 21/18”-as kerekeket egyaránt 17”-esre cserélték, illetve változtattak a kormány és az üzemanyagtank kialakításán is. Az eredeti első villákat ‘CB400F’ teleszkópokra cserélték, amivel elképesztő stabil menettulajdonságokat kapott a gép.

Az összhatás tulajdonképpen retróként definiálható, de a teljesítményről is érdemes szót ejteni. Az XLR250R valószínűleg soha nem tudott volna gyorsasági rekordokat döntögetni, de a ‘ME06’ motor beépítésével egy igazán masszív kis erőgépet hoztak létre a japán mérnökök, amivel kedvünkre száguldozhatunk Tokyo nagysebességű autópályáin.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «