Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Természetbarát művészeti központ

0

A Kínában nemrégiben elkészült „lótusz tér művészeti központ” három kulcsszó mentén épült: zöld, ökológiai és jövőbeli.

Az első lépés az új épület kiosztásának megtervezése volt. A tervezés során elsődleges szempontként tekintettek az energiahatékonyság kérdéskörére.

Művészeti központ - Kína

A központnak mindenképpen alacsony energiafogyasztásúnak, kiváló hatékonyságúnak és a lehető legkevésbé szennyezőnek kellett lennie. Az építés folyamán a legújabb építési technológiákat és technikákat vetették be, hogy a végeredmény tökéletesen összhangban legyen a természettel.

Művészeti központ - Kína

Az épület központi része teljesen átlátszó, köszönhetően a külső és belső világot integráló hatalmas üvegfalnak. A szobrok és egyéb műtárgyak elhelyezésével a tervezők sikeresen ötvözték a művészeteket az „emberiséggel” és a természettel.

Művészeti központ - Kína

Művészeti központ - Kína

Művészeti központ - Kína

Az esővizet mind a zöld tetőn, mint pedig a földszinten gyűjtik, hogy aztán egy szűrőrendszeren átengedve az értékes vizet újra felhasználhassák. A rengeteg üvegfelületnek köszönhetően pedig nagymértékben csökken a mesterséges világítás iránti igény.

 

A „földdel és fűvel betakart dizájn” pedig nem csupán jól néz ki, hanem szigetelésként is nagyon jól szolgál. Ennek a kialakításnak köszönhetően ugyanis sokkal nehezebben tud megszökni a meleg.

Művészeti központ - Kína

Művészeti központ - Kína

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «