Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tesla – elektromos autó mellé napelem rendszer

0

Egyre több elektromos autót látunk az utakon. Rohamosan nőnek az igények, így nem csoda, hogy a Tesla is bővíti gyártó sorait. Nemrégiben egy mozgalom indult, hogy Elon Musk hazánkba hozza a Tesla gigagyárat.

Tesla is bővíti gyártó sorait

A fiatalok által indított kezdeményezés 17.000 munkahelyet teremtene. Természetesen nem csak Magyarország küzd ezért a lehetőségért, hanem Európa szerte több ország is kampányol.
A tavalyi évben már megkezdte működését az első gigagyár Nevadában, az USA-ban. A cél az, hogy teljes kapacitását elérve évente 35 gigawattórányi áramot tároló lítium-ion akkumulátort állítsanak elő.

Tesla is bővíti gyártó sorait

A második gigagyár New York államban épül majd, ahol napelemeket fognak gyártani. A harmadik gyárat pedig Európába tervezik, ahol autókba szánt akkumulátorok és a napenergia otthoni tárolására szolgáló Tesla PowerWall mellett Tesla autókat is gyártanának majd a tervek szerint.
A kiválasztás idénre várható. A versengő országok között jelen van Portugália, Litvánia, Spanyolország, Németország, Franciaország Hollandia, Észtország, Csehország.

Tesla is bővíti gyártó sorait

A magyar mozgalom kezdeményezőinek célja, hogy megmozgassák a közvéleményt. Ennek érdekében előadássorozatokat terveznek és ismert embereket is bevonnak a projektbe. A legnagyobb előny a munkahelyteremtés lenne, hátrányunk viszont, hogy a megújuló energia terén nem állunk jól, márpedig Musk szívügye a napenergia.

Tesla is bővíti gyártó sorait

A döntés meghozataláig is családi házak, cégek, intézmények tulajdonosai gondoljanak a jövőre és telepítsenek napelem rendszereket! Akinek elektromos autója van, az pedig ne feledkezzen meg az áramtermelésről, hiszen nagymértékben megnövekedhet a villamos energia fogyasztás.
Amennyiben első lépés a napelem rendszer és csak a későbbiekben van tervbe véve az elektromos autó, érdemes egy bővíthető napelem rendszert választani. Erre nyújt kiváló megoldást a SolarEdge inverter, amely nem utolsó sorban kompatibilis a Tesla PowerWall akkumulátorokkal is.
A SolarEdge hivatalos magyarországi partnere a Wagner Solar Hungária Kft.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «