Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Tesla rivális Lucid Motors milliárdos szaúdi tőkeinjekciót kapott

0

A Public Investment Fund of Saudi Arabia alapon keresztül zajlott az a jelentős befektetés, amely biztosítja a Lucid Motors számára a tőkét, amely az arizonai gyártóközpont befejezéséhez kell, és 2020-ra gyártásba kerülhet a várva várt, nagy teljesítményű elektromos Lucid Air.

Lucid Air

A Lucid és a szaúdi vagyonalap részéről kiadott közlemény  minden kétséget eloszlat azzal kapcsolatban, hogy a Lucid Air modellje valaha piacra fog-e kerülni, és egy olyan bemutatási dátumot határoz meg, amit nem szabad tovább tolni.

Lucid Air

A szaúdiak a főként olajból származó tőkéjüket igyekeznek a „jövő szektoraiba” fektetni, például a megújuló energiába, az újrahasznosításba és az energiahatékony szolgáltatásokba. A teljesen elektromos luxusautó gyártó hozzáadása az állami befektetési alap portfóliójába – amely a 2015-ös 570 milliárd dollárról 2017-re 840 millió dollárra nőtt – presztízst és némi zöld kreditet ad neki. Az Air, akárcsak a Tesla Model S-e, egy prémium zászlóshajó lesz, ami mellett a cég olcsóbb autókat fog fejleszteni a piacra tömeggyártásra.

Lucid Air
Egyértelműen izgalmas autónak tűnik, ugyanakkor a legalacsonyabb felszereltséggel rendelkező Air képes a Model S alá ígérni árban, míg a legjobban felszerelt dupla motoros változat elképesztő teljesítményre képes 1000 lóerővel (746 kW), kiemelkedő 378 km/óra maximális sebességgel, ami alaposan maga mögé utasítja a Model S P100D 249 km/órás csúcssebességét. Letisztult, klasszikus megjelenése és tágas belsőtere csak hab a tortán.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «