Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Testetöltött hanghullám

0

A Zaha Hadid Architects építészirodát nemrég az a megtiszteltetés érte, hogy egy nemzetközi design verseny zsűrije kiválasztotta, hogy építse fel az új Sverdlovsk Filharmonikus Hangversenytermet az oroszországi Jekatyerinburgban. Az épületet a hanghullámok fizikai megjelenése ihlette.

Zaha Hadid Architects koncertterme

A tervezőiroda olyan design-t alkotott meg, ami valamilyen módon visszaadja egy sima felületen keltett rezgések fizikai megjelenését. Belül az 1600 fő befogadására alkalmas hangversenyterem mellett helyet kapott továbbá egy 400 fős kisebb koncertterem is.

Zaha Hadid Architects koncertterme

Az épület előtere egyfajta közösségi térként is funkcionál, a hangversenytermek tulajdonképpen efelett helyezkedik el. A homlokzaton fényes fémburkolat található, szinte hívogat mindenkit a helyszín, aki kulturális élményre, szórakozásra vágyik.

Zaha Hadid Architects koncertterme
Christos Passas, a Zaha Hadid Architects projektvezetője elmondása szerint mindig is nagy hatással volt rájuk az orosz építészet, kultúra. Az orosz avantgárd mozgalom egyik nagy csodálója volt maga az iroda névadója , Zaha is.

 

A tervezőirodát 47 nemzetközileg is elismert csapat közül választotta ki a szakmai zsűri, hogy megtervezze az épületet. A jelenleg látható Sverdlovsk Filharmonikus Hangversenytermet 1936-ban építették, a megújult rendezvényhelyszín rendkívül inspiráló új otthont biztosít majd a történelmi múlttal rendelkező koncertteremnek, ami iránt egyre inkább nő az érdeklődés.

Zaha Hadid Architects koncertterme

Emellett az épület egy hatalmas közösségi térként is funkcionál majd a város lakói számára.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «