Tetőovi

0

A MAD Architects már nem először fog bele óvoda építésébe. Most megint egy ilyen projektre vállalkoztak, aminek találóan a Courtyard Kindergarten, azaz “Udvarház Óvoda” nevet adták. Az építkezés egy 18. századi hagyományos kínai udvarházat alakít át óvodává, aminek a tetején játszóteret alakítanak ki.

Kínai óvoda

A Courtyard Kindergarten egy hagyományos pekingi siheyuan udvarház, ami 1725-ben készült el. A MAD lebegő tetőszerkezetén a gyerekeknek elég helye lesz szaladgálni, csúszdázni, mászkálni. A tető felületén dombokat és völgyeket alakítanak ki, hogy érdekesebb legyen a gyerekek számára a terület.

Kínai óvoda
A MAD elképzelése szerint az ovi földszintje teljesen nyitott marad, ide tervezik az oktatótermet, könyvtárat, mozit és tornatermet. A hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően rengeteg természetes fény árad be az óvodába, amely több mint 400 két és öt év közötti gyermeknek fog helyet biztosítani.

Kínai óvoda
Ezenkívül, hogy megkoronázzák a designt, a tervezés során meghagytak három nagyon öreg fát és köréjük építkeztek, valamint egy az 1900-as években épült házat is hozzácsatoltak az új struktúrához, amely a területen állt.

Kínai óvoda
„Van egy régi pekingi mondás a rossz gyerekekről: ha három napig megúszod büntetés nélkül, még beszakad a tető. A tökéletes óvoda nem egy vidámpark, és nem is menedék.

Kínai óvoda

Objektívnak és valódinak kell lennie, de a valóságon túl is muszáj lépnie, hogy az ismeretlen és a képzelet számára helyet tudjon biztosítani” – mondta a MAD ügyvezetője, Ma Yansong.

Kínai óvoda
A Courtyard Kindergarten 2019 végére fog elkészülni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «