fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Textron ATP – a légcsavaros repülőgépeké a jövő?

0

Az elmúlt 20 évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az egymotoros légcsavaros repülőgépek, így például a Pilatus PC-12, a Socata TBM vagy a Cessna Caravan sikere is töretlen.

Annak érdekében, hogy ez a jövőben is így maradjon a Textron Aviation egy vadonatúj turbólégcsavaros erőforrást mutatott be, mely a teljesítménye mellett a cég állítása szerint az ár/érték arányát tekintve is jelenleg a legjobb a piacon.

ATP (Advanced Turbo-Prop) légcsavar

Az amerikai Textron Aviation és a GE Aviation által közösen fejlesztett ATP (Advanced Turbo-Prop) motor 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot éget el, mint a konkurens cégek termékei, miközben 10 százalékkal nagyobb utazósebességet és 30 százalékkal hosszabb karbantartási ciklusokat garantál.

Textron állítása szerint így az új ATP erőforrással szerelt egymotoros gépek sebessége meghaladhatja majd a 320 mérföld/órát (515 km/óra), miközben a hatótávolságul 1700 mérföld (2700 kilométer) felett lesz. A Textron a várható igények miatt az új turbólégcsavaros erőforrás gyártására egy vadonatúj gyárat is épített Csehországban.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «