fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tiszta románc – Aston Martin DBX

0

Az Aston Martin Genfben egy tisztán elektromos meghajtású luxus GT crossovert mutatott be DBX néven.

„A DBX koncepció célja, hogy felborítsa a luxus GT szegmensben lévő erőegyensúlyt” – nyilatkozta a bemutató alkalmából Dr. Andy Palmer az Aston Martin vezérigazgatója.

Aston Martin DBX, crossover koncepció

„Talán már nincs messze az az idő, amikor a luxus GT autók vásárlói nem csak stílust és luxust akarnak, de egy sokkal praktikusabb, családbarátabb és környezetbarátabb autót szeretnének.

Aston Martin DBX, crossover koncepció

Az Aston Martinnál ezért elgondolkoztunk azon, hogy hogyan is néz majd ki a luxus GT autók piaca, a DBX Concept pedig ennek a terméke.”

Aston Martin DBX, crossover koncepció

A hosszú, hullámzó motorháztetejével és a vaskos testével a DBX igazi Aston Martin, ugyanakkor Gran Turismónak nem elég sportos, míg crossovernek nem elég magas. A nagy 2+2 üléses kupé így amolyan átmenetet próbál megteremteni a két kategória között.

Aston Martin DBX, crossover koncepció

Az Aston Martin nem árult el részleteket az autó műszaki paramétereiről, így csak annyit lehet tudni, hogy az összkerékmeghajtású DBX-ben kizárólag elektromos motorok fognak dolgozni, a hatékony energia visszanyerést pedig egy KERS rendszer növeli majd.

Aston Martin DBX, crossover koncepció

Míg belül a pazar bőrülések mellett olyan fejlett technológiák, mint a drive-by-wire kormánymű, head-up display kijelző és sötétedő üvegek növelik majd a kényelmet.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «