fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tisztelgés a turbós legendák előtt

0

Az innovatív koncepcióautó leleplezésével a bajor gyártó új fejezetet nyit a BMW 2002 Hommage tanulmány modelltörténetében, a Pebble Beach Concours d’Elegance klasszikusautó-kiállításon állítva újabb emléket a turbófeltöltésű járművek legendás motorsport-sikereinek.

BMW 2002 Hommage tanulmány 2002 hommage

A 2016. augusztus 21-én megrendezendő Pebble Beach Concours d’Elegance klasszikusautó-kiállításon a BMW Group a BMW 2002 Hommage tanulmány új változatának leleplezésével állít újabb emléket a turbófeltöltésű erőforrással szerelt sportautók több évtizeden átívelő sikertörténetének.

BMW 2002 Hommage tanulmány 2002 hommage

1973-ban a BMW 2002 turbo az első olyan sorozatgyártású autóként gurult be az európai autógyártás történetébe, amelynek motorját turbófeltöltővel szerelték, és mint ilyen, a forradalmi járműtechnológia bevezetésével a BMW 02-es sorozat egy csapásra a színtiszta sportautók népszerű szimbólumává érett.

BMW 2002 Hommage tanulmány 2002 hommage

A BMW turbófeltöltésű motortechnológiájának világpremierje a valaha készült legsportosabb BMW limuzinok kifejlesztése felé vezető utat is megmutatta és olyan autóipari mérföldkövek megszületéséhez járult hozzá, mint a Forma-1 első turbófeltöltésű versenyautóval elhódított világbajnoki címe – 1983-ban, Nelson Piquet-vel a volán mögött.

BMW 2002 Hommage tanulmány 2002 hommage

A BMW 2002 Hommage tanulmány frontrésze a 02-es sorozat ötvenéves kialakításának őszinte és extravagáns újraértelmezése, amely dinamikus stílusban, a BMW kortárs jegyeinek alkalmazásával hidalja át a járműtervezés történetének fél évszázadát.

BMW 2002 Hommage tanulmány 2002 hommage

A koncepció orr-részén a tervezők elegáns stílusban, letisztult felületekkel és határozott vonalvezetéssel közelítették meg a 02-es sorozat hamisítatlan karosszéria-jegyeit, megőrizve az ikonikus járműklasszikus „lándzsa” alakú motorháztető-kúpját, amely a BMW logóhoz és a vese alakú hűtőrácshoz tereli a tekintetet. A motorháztető extravagáns kialakításának a matt fényezés ad elegáns lendületet.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «