Titkos stúdió egy forgalmas híd alatt

0

Fernando Abellanas tervező nem mindennapi titkos stúdiót telepített egy forgalmas spanyol híd felüljárójához. A mikro lakóhelyiség a természet által körülölelt vidéki kabinet idilljét a város nyers és ipari esztétikájával váltotta fel. Így lesz a stúdióból „menedék a városban”.

Titkos stúdió a forgalmas híd alatt

A tervező ahhoz hasonlítja az önkényes térfoglalást, mint mikor a gyerekek az asztal alá bújnak

A mozgatható falak lehetővé teszik, hogy a stúdió teljesen zárt legyen, a létrejött teret Abellanas pedig ahhoz hasonlítja, mint amikor a gyerekek eltűnnek a felnőttek szeme elől.

Titkos stúdió a forgalmas híd alatt

Fernando Abellanas

Gyerekkori emlékeit felidézve, az autodidakta tervező Fernando Abellanas – a Lebrel néven is ismert – a tér belakását ahhoz hasonlítja, mint amikor gyerekként elfoglalta az asztal alatti területet, amit a lelógó terítő földig érő szoknyái határoltak. Ebben a forgatókönyvben a családtagok zaját a forgalomból származó zaj váltja fel, és a szárnyaló betonfalak elevenítik fel az asztalterítő biztonságát.

Ahhoz, hogy hozzáférjen a föld felett felfüggesztett lakáshoz, Abellanas egy kézi forgattyút használ, amely az egész szerkezetet két fém sín mentén mozgatja.

 

fernando abellanas designs pop-up studio under a bridge spain from designboom on Vimeo.

A polcok, amelyeken képkeretek és egyéb személyes tárgyak kaptak helyet, közvetlenül a hídhoz lettek rögzítve, míg az íróasztal, a szék és a párnák otthonosabbá teszik a városi kunyhót a hosszabb tartózkodás érdekében.

Titkos stúdió a forgalmas híd alatt

A mikro-lakás túlszárnyalja az idilli vidéki kabint

A Lebrel név alatt alkotó Fernando Abellanas gyakran működik közre művészekkel és építészekkel különböző projektekben, és igyekszik nem-ortodox formatervezési és gyártási megoldásokat felfedezni.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «