Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tokujin Yoshioka üveg teaháza

0

A Tokujin Yoshioka japán művész által tervezett teaház szinte teljes egészében átlátszó üvegből készült. Az építmény jelenleg Kyotóban található, ősztől azonban más helyszínre költöztetik. A projekt célja nem csak egy ultramodern koncepció kidolgozása volt, hanem a hagyományos japán kultúra új köntösbe helyezése.

Üveg teaház

Turisták százai jártak csodájára a különös teaháznak Kyotóban, azonban Tokujin Yoshioka bejelentette, hogy új helyszínre költözteti alkotását. Először Japánon belül, majd külföldön is több helyszínen lesz majd megtekinthető.

Üveg teaház
Az átlátszó üvegburkolat nem eltakarja, hanem inkább kihangsúlyozza az épület környezetének természetes szépségét.

Üveg teaház
Yoshioka a tervezési folyamat során hosszasan tanulmányozta a japán kultúrát és történelmet, komoly kutatómunkát végzett a teázási kultúra vonatkozásában is. Az üvegből készült “kou-an” teaház régi korok kultúráját idézi fel bennünk.

Üveg teaház
Az átköltözés előtt ünnepségekkel és eseménysorozattal készül Tokujin Yoshioka, többek között egy könyvbemutatóra is sor kerül majd, mely a ‘Tokujin Yoshioka: Kou-an Tea House’ címet kapta.

Üveg teaház

Üveg teaház

Üveg teaház

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «