Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Toyota 1 milliárd dolláros központja

0

Toyota 1 milliárd dolláros befektetéssel nyitott vadonatúj, ultramodern és fenntartható, kizárólag megújuló energiaforrások felhasználásával működő központot egyik legfontosabb piacán, az Egyesült Államokban.

Toyota központ Texas

Az új központ, amelynek révén az év végéig 4000 új munkahely is létesül Texasban, része annak a 10 milliárd dolláros befektetésnek, amit a vállalat a következő öt évben eszközöl az USA-ban.

Toyota központ Texas

A Toyota Motor North America (TMNA) ünnepélyes keretek közt nyitotta meg új, ultramodern, fenntartható észak-amerikai központját a texasi Planóban. A gálaestre több száz híresség, üzleti partner és helyi vezető volt hivatalos: ők voltak az elsők, akik láthatták a Toyota új vállalati kampuszát, amely látványosan példázza a vállalat hosszú távú elkötelezettségét az Amerikai Egyesült Államok felé.

Toyota központ Texas

A Toyota az ünnepélyes megnyitón kapta kézhez a Fehér Házból érkezett írásos gratulációt, amit az elnök személyesen írt alá. A Toyota három évvel ezelőtt tette közzé „One Toyota” kezdeményezését, amelynek lényege, hogy a vállalat még magasabb szinten kívánja egyesíteni észak-amerikai tevékenységeit, egyetlen, közös helyszínen hozva össze minőségbiztosítását, értékesítését, marketingjét, pénzügyi szolgáltatásait és vállalati funkcióit.

Toyota központ Texas

A Toyota azóta mintegy egymilliárd dollárt fektetett ebbe a projektbe, Plano egyik 50 hektáros területén építve fel új kampuszát, Észak-Texasba költöztetve több ezer munkatársát – és azok családjait – Kaliforniából, Kentuckyból és az ország más részeiből.

Toyota központ Texas

A létesítmény tavasz végére már majdnem elkészült, így megkezdődhetett a több ezer csapattag költözése; a folyamat várhatóan több fázisban zajlik majd, és az utolsó beköltözők decemberben érkeznek. A vállalat idén ünnepli amerikai jelenlétének 60. évfordulóját, így a Toyota bízvást állíthatja, hogy mára az amerikai ipari kultúra szerves részévé vált.

Toyota központ Texas
A Toyota emellett azzal is megerősíti a fenntarthatóság és a környezet védelme iránti elkötelezettségét, hogy megpályázza az USA Zöld Épület Tanácsának ’LEED Platinum’ tanúsítványát. Ennek érdekében a kampuszt a következő elvek szerint tervezték és építették:

  • Az épületegyüttes tökéletesen illik a tájba, és környékét szárazságtűrő növényekkel ültették be
  • Több mint 20.000 napelem 8,79 megawatt energiát szolgáltat
  • Az épület kizárólag megújuló forrásból származó energiával működik: a napelemek által termelt áramon felüli energiafogyasztást texasi szélerőművekből fedezik
  • Az esővízgyűjtő rendszer akár 1,5 millió liter vizet is szolgáltathat az öntözéshez

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «