fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Toyotából épített Lexus hibridet egy japán tuningműhely

0

Hogyan lehetne elegánsabbá tenni a Toyota Prius megjelenését? Az Aimgain stúdió megtalálta a megoldást – radikális, de működik.

Prius tuning

Japán egészen máshogy él meg számos társadalmi jelenséget, mint az általunk ismert nyugat. Ezek közé tartozik az autótuning is, amit zavarba ejtő felszabadultsággal, a racionalitás teljes mellőzésével képesek igen magas szinten művelni a szigetországban. A japán mesterek páratlan stílusérzékkel mérik fel az adott típusban rejlő lehetőségeket – az pedig már nem az ő hibájuk, ha egy modell legbelső énjéig visszavezethető átalakítás nem felel meg a közízlésnek.

Prius tuning
Szerencsére ilyen szörnyűségekről most szó sincs, mert bár a negyedik generációs Priushoz a tisztelet legkisebb jele nélkül nyúlt az Aimgain tuning stúdió, az eredmény kivételesen – mondhatni magától értetődően – harmonikus. A nyílhegy alakú fényszóró organikusan illeszkedik a Lexus-maszkot közre fogó hullámvonalakhoz; ha extrém ültetéssel és negatív kerékdőléssel nem préselték volna szinte az aszfalt alá az autót, akár eredeti Lexus modellnek is hihetnénk az alkotást. Hátulról persze már bonyolultabb a helyzet; a kipufogók krómozott dupla trapéza még hihető prémium stíluselem, ám a robusztus diffúzorhoz hasonlóval a legsportosabb Lexus modelleken sem találkozunk (és ez így is van rendjén).

Prius tuning
Azt gondolhatnánk, a negyedik generációs Prius és a legújabb Lexus modellek közös nevezője, a futurisztikus formanyelv ihlette az Aimgain alkotását, ám erről szó sincs: a manufaktúra már az előző generációs Priushoz is készített orsómaszkos átépítő készletet, több fázisban és kivitelben. A gyártásnál ráadásul a szokásos üvegszálas idomok helyett öntött polipropilénnel dolgoztak; az új technológia komoly szakértelmet és felkészültséget igényel, ám a végén csiszolás és finomítás (és az ezekkel járó, komoly egészségügyi kockázatot rejtő, finom porfelhő) nélkül tökéletesen illeszkednek az elemek.

Prius tuning
Ráadásul az anyagukban színezett paneleket kétféle kivitelben kínálták már akkor, és kínálják most is: alapesetben a hűtőrács, annak kerete és a ködlámpák háza ugyanazt az árnyalatot kapja, az igényesebb kidolgozású verziókban viszont az utóbbi kettő eltérő tónussal teremt még komplexebb hatást.
Az Aimgain Prius-csomagja annyira friss, hogy még Japánban sem kapható, aki pedig Európában szeretné átépíteni autóját, alighanem jobban teszi, ha közvetlenül a gyártóval tárgyal, mert a Lexus-orrú Toyotának korántsem az óvilág a természetes élőhelye.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «