fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tri trimarán

0

A világ hajódizájnereinek fantáziáját igen csak megmozgatják a trimaránok, számos cég készített az elmúlt időben ilyen koncepciókat. Csokrunkban stílszerűen három ilyen háromtestű cirkálót mutatunk most be.

Dragon 80

Dragon 80

Dragon 80, a gyönyörű sárkány

A walesi Pi Super Yacht hajóépítő cég megbízásából a McPherson Yacht dizájn cég munkásságát dicséri ez a trimarán, ami mind amellett, hogy fantasztikusan néz ki még környezetbarát is, ugyanis a három vitorlafelület napelemekkel integrált, amik a hajó teljes energiaellátását biztosítják.
Az oldalán lévő hajótestek szükség esetén behúzhatók, így a kikötőbe történő beállás viszonylag könnyen megoldható. A főhajótestben 12 ember kényelme biztosított, amiben a luxushoz bár, medence, edzőterem is tartozik.
A most bemutatott 80 lábas (24,4 m) mellett 50, 35 és 25 láb terveit is elkészítik. A Dragon 80-a s gyártó tervei szerint 2016-ban kerülhet vízre.

210 Power

Power 210, trimarán

Sunreef 210 Power, luxus a köbön

A Sunreef Yacht egyszerűen csak 210 Powerre keresztelt trimaránja inkább a luxust célozta meg. A fényűző élethez 950 négyzetméternyi lakótér tartozik hat vendégszobával, amikhez saját fürdőszoba is jár. A „királyi lakosztályhoz” pedig két gardrób és további két fürdőszoba tartozik. ( a tusoláson nem fognak összeveszni a hajón az biztos). A fényűzést panoráma kilátás valamint egy elektromosan mozgatható terasz is emeli. A hajónak 20 csomós (37 km/óra) utazó sebessége, a csúcs pedig a 30 csomó.

Audi Trimarán

Audi trimarán

Mind a három hajtótest részt vesz a hajtásban

A német autógyártó koncepciója nem ropogós, hiszen az elképzelést már 2011-ben papírra vetették. A terv Stefanie Behringer fantáziáját dicséri, aminek kiváltképp a meghajtása érdemel külön figyelmet, ugyanis mind a három hajótestben részt vesz a a teljesítmény elérésben. A fő gerincben két darab TDI motor, míg az oldalszárnyakban egy-egy elektromos jetski vesz részt a hajtásban, amik nyugalmi helyzetben természetesen önálló járműként szolgálnak. Az hajtáslánc összteljesítménye így 30 csomó (55 km/óra). Az egyébként alaphelyzetben 2 fősre tervezett yacht fedélzetén akár 12-en is utazhatnak.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «