Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Trikolor krumplisaláta

0

A hagyományos francia stílusú krumplisaláta újragondolását a különböző krumplifajták teszik igazán színessé, és a nehéz majonéz helyett rengeteg fűszer és olíva olaj kerül bele.

Trikolor krumplisaláta

Hozzávalók

Krumpli
1,5 kg burgonya mix (fehér, rózsaszín és lila vegyesen)
8 pohár víz

Öntet

½ csésze extra-szűz olívaolaj
¼ csésze vörösbor ecet
1 evőkanál dijoni mustár
6 fokhagyma, nagyon apróra vágva
1 ½ teáskanál só
½ teáskanál őrölt fekete bors
10 zöld hagyma, vékonyra szeletelve
½ csésze apróra vágott friss petrezselyemlevél
1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfűlevél
4 csésze bébi arugula

Elkészítés

1.) Egy 5 literes fazékba tedd a burgonyát, és öntsd le a vízzel. Fedd le, és melegítsd forrásig, majd csökkentsd a hőmérsékletet közepes-alacsonyra. Párold 9-11 percig, vagy amíg a krumpli puha lesz, amikor átszúrod egy tűvel vagy villával. Öntsd le a vizet; hagyd hűlni a krumplit kb. 10 percig, vagy amíg már nem forró.
2.) Eközben egy nagy tálban keverd össze az olajat, az ecetet, a mustárt, a fokhagymát, a sót és borsot. Forgasd bele a petrezselymet, a hagymát és kakukkfűvet.
3.) Negyedeld a krumplikat, és add hozzá a vinegretthez a tálban. Fedd le. Szórj meg egy tálat az arugulával, majd helyezd rá a krumpli mixet. Tálald melegen

 

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «