Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Über az űrben

0

Jeff Holden, az Uber vezető termékfejlesztője a kíváncsi közönség előtt beszélt Lisszabonban a Web Summiton a vállalat repülőipari divíziójáról, az Uber Elevate-ről. A projekt célja, hogy az égbe juttassa az Ubert, 2020-ban pedig már demonstrálni is tudják azt.

Über az űrben

Az Uber először egy 2016 októberébe tanulmányban mutatta be először az városi légiközlekedési rendszerét. A Web Summiten Holden megosztott néhány új részletet a projekttel kapcsolatba, köztük azt az újdonságot, hogy a NASA-val kötöttek nagyszabású együttműködést.
A NASA-val kötött partnerség számos ajtót megnyit az Uber repülő autó rendszere előtt. A NASA már dolgozik az UTM-en (unmanned aerial system traffic management), egy olyan légi menedzsment technológián, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy biztonságos és hatékony rendszert építsenek ki. Ez a technológia, a klasszikus légi irányítási rendszerekkel közösen sokkal kivitelezhetőbbé teszik az Uber vízióját a közeljövőben.


Ez az „űrmegállapodás” egy formális együttműködést jelent a NASA és az Uber között, arra vonatkozóan, hogy együtt dolgozzák ki a technológiai innovációkat és felhasználási módozatokat.

„A mi megközelítésünk az először mássz, aztán járj, először járj, aztán fuss elvet követi, amihez mi a technológiát, a NASA pedig az ő légi szaktudásukkal és szimulációs közegüket adja. Ez az erősségek és képességek tökéletes párosítás, hogy az elképzelésünk olyan hamar megvalósuljon, ahogy csak lehet” – írja le a partnerséget Holden.

Über az űrben

Technikai szinten az akkumulátoroknak köszönhetően az egységek akár 25 mérföldet is meg tudnak majd tenni. Az Uber azt reméli, hogy a 2021-as bemutatóra a megtehető távolságot 60 mérföldre fogja tudni felemelni. Ehhez új technológiák megalkotása, tökéletesítése és tömeggyártása szükséges. Az egyik legnagyobb hátráltató tényező egy olyan rendszer számára, mint az Uber Elevates, az a jelenlegi légiforgalmi jogszabályi keret – komoly nehézségeket jelent egyszerre több új repülőgépet bevezetni a városi égboltra.


Az Uber azt mondja, hogy a hatóságok támogatják a közösségi autómegosztást az égben, és szorosan együttműködnek a terv megvalósítása érdekében. Dallas-Fort Worth, Dubai és most Los Angeles is azon dolgozik az autómegosztó céggel, hogy a városi élet mindennapi részévé váljon a légi tömegközlekedés.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «