Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Über szuper elektromos kerékpár

0

Akárcsak az autók esetében, úgy az elektromos kerékpárok piacán is megjelent a szuper sportos kategória.

A Super-E elektromos kerékpárok távol állnak egy szokványos elektromos biciklitől, tulajdonképpen egy motorkerékpár rejtőzik bennük, egy könnyebb és egyszerűbb kerékpár testbe bújtatva. A Trefecta DRT is egy ilyen Super-E elektromos kerékpár, amely nem rejti véka alá, hogy bizony egy katonai specifikációjú alumínium vázzal rendelkezik, ami ráadásul össze is csukható.

Trefecta DRT e-bike, elektromos szuper kerékpár

A tervezői korábban már részt vettek elektromos meghajtású szuper sportkocsi tervezésében is, most pedig egy nagy teljesítményű városi elektromos kerékpár megalkotását tűzték ki célul. A holland, német és svájci mérnökök munkájának eredménye a Trefecta Mobility, ami 40 mérföldnél (64 km/h) gyorsabb.

Trefecta DRT e-bike, elektromos szuper kerékpár

A Trefecta DRT vázát  alumínium csőből készítették el, amibe a kábelek nagy részét is elrejtették, a biztonság érdekében. A kerekeknél a súly és a szilárdság miatt pedig a szénszál alapanyag mellett döntöttek.

Trefecta DRT e-bike, elektromos szuper kerékpár

A kerékpár meghajtásáról egy 4 kW-os elektromos motor gondoskodik, ami egy 14 sebességes Rohlof Speedhub és SmeshGear váltón keresztül adja le a nyomatékát. A sebességváltó kiválasztására nagy figyelem irányult, hiszen a kis elektromos szörnyeteg akár 250 Nm-es nyomatékot is képes a hátsó kerék felé küldeni, így pedig már érthető, hogy miért is képes a Trefecta DRT a 70 km/órás sebesség is könnyedén átlépni.

Trefecta DRT e-bike, elektromos szuper kerékpár

A Trefecta tervezte fly-by-wire számítógépes rendszer segítségével a kormányról elektronikusan vezérelhetjük a sebességváltást, vagy a rugók és teleszkópok beállításait. A szokásos fontos adatok, így a sebesség, az akkumulátor élettartama, a megtehető távolság mellett a rendszer Wi-Fi és Bluetooth kapcsolattal is fel van szerelve, de az iOS és az iPhone navigációs és fitnesz alkalmazásait is kezelni tudja. A váz felső részében található vízhatlan tartóban pedig egy iPhone is elhelyezhető.

Trefecta DRT e-bike, elektromos szuper kerékpár

A kerékpárunk a 60 voltos Lítium-ion akkumulátorának köszönhetően 100 kilométeres maximális hatótávolsággal rendelkezik, és mindössze 3 óra alatt fel is tölthető, míg menet közben a tárcsafékek táplálják vissza az elveszni látszó energia egy részét.

Trefecta DRT e-bike, elektromos szuper kerékpár

Az elől és hátul 180, illetve 200 milliméteres rugóúttal rendelkező, Schwalbe terepgumikon guruló, 160 kilogrammos terhelhetőséggel rendelkező, 50 000 kilométer feletti élettartamú high tech masina ára azonban bizony a tudásához mérhető. A Trefecta DRT alapmodellje 25 000 dollárról indul, míg a teljesen testreszabott csúcsváltozat ára a 36 000 dollárt is meghaladja.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «