Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Új BMW i8 Roadster és Coupé

0

A világ legnagyobb példányszámban értékesített plug-in hibrid sportautójának megújulásával a BMW i8 páratlan sikertörténetében újabb lebilincselő fejezet veszi kezdetét: a 2014-ben bemutatott progresszív négykerekű palettájára az új BMW i8 Roadster is megérkezett.

Az új BMW i8 Roadster és az új BMW i8 Coupé

Elektromosan működtethető vászontetejével a kétüléses modell a határtalan szabadság, a vérpezsdítő teljesítmény és a zéró emissziójú mobilitás egyedülálló kombinációját váltja valóra, megnyitva az utat a nyitott tetős vezetési élmény vadonatúj dimenziója felé. A karosszéria kidolgozása, vonalvezetése és arányai a sportautók új korszakának hajnalát idézik, amelyet az új BMW i8 Coupé élsportra edzett 2+2 üléses atlétaként, az új BMW i8 Roadster pedig a szabadság kétüléses szimbólumaként hoz el a jelenbe.

Az új BMW i8 Roadster és az új BMW i8 Coupé

A két modell C-oszlopain a „Coupe”, illetve a „Roadster” feliratok olvashatók, miközben a karosszéria mostantól akár E-Copper rézmetál vagy Donington Grey fémmetál árnyalatban is ragyoghat. Nyitott állapotban az új BMW i8 Roadster széles teteje teljes egészében a két ülés mögé húzódik, a forradalmi tetőmozgató mechanika rendkívül kis helyre, merőleges pozícióba hajtja hátra a vásznat.

Az új BMW i8 Roadster és az új BMW i8 Coupé

A mindössze 15 másodpercet igénylő, kiváltképp csendes művelet egészen 50 km/órás utazósebességig végrehajtható, a tető lenyitására pedig a hátsó ablak körülbelül 30 millimétert megemelkedik, amely így optimális aerodinamikai pozícióban hatásos szélfogóként funkcionál. A két ülés mögött még nyitott tetővel is hozzávetőlegesen 100 literes csomagtér kínálkozik.


A tisztán elektromos meghajtás intenzitását a BMW i8 számára kifejlesztett lítium-ion akkumulátor új változata fokozza. A nagyfeszültségű egység az alumínium alváz közepén kapott helyet, cellakapacitása 20-ról 34 Amperórára, míg bruttó energiatárolási képessége 7,1-ről 11,6 kilowattórára emelkedett (nettó 9,4 kilowattóra). Mindez azt jelenti, hogy az elektromos motor számára minden korábbinál több energia áll rendelkezésére, miközben maximális teljesítménye plusz 9 kW-tal / 12 lóerővel 105 kW-ra / 143 lóerőre nőtt.

Az új BMW i8 Roadster és az új BMW i8 Coupé

Alapértelmezett módban a hajtáslánc aktiválásakor először az elektromos motor lép működésbe, mellyel a tisztán elektromos meghajtás immáron egészen 105 km/órás sebességig fenntartható (az első BMW i8 esetében maximált 70 km/órával szemben). A belsőégésű erőforrás csupán efölött, illetve intenzívebb gyorsulásnál kapcsolódik be a hajtásba, majd egyenletesen tartott tempónál ismét kikapcsol. Az eDrive gomb megnyomásával a tisztán elektromos meghajtás egészen 120 km/órás sebességig fenntartható.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «