fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Új legendát alkottak: BMW M8 GTE

0

A BMW Motorsport a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon rántotta le a leplet a zárt aszfaltcsíkokra tervezett legújabb versenyautójáról, amely jövőre az ikonikus Le Mans-i 24-órás megmérettetésen is rajthoz áll. A BMW M8 GTE a bajor prémiumgyártó legkifinomultabb, egyszersmind legkeményebb olyan versenyautója, amely a nemzetközi GT versenysorozatok meghódítására született.

BMW M8 GTE

A BMW M8 GTE versenyautó 2017. július 1-jén látott napvilágot a BMW Group dingolfingi gyárában, ahol a 2018-ban érkező új BMW 8-as Coupé is készül majd.

BMW M8 GTE

A vérpezsdítő menetdinamika és a fejedelmi luxus egységének felélesztésével párhuzamosan a BMW M GmbH új zászlóshajójának fejlesztési munkálatai is gőzerővel zajlanak, a 67. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon leleplezett BMW M8 GTE versenyautó pedig eme sorozatgyártásban kínált vezetési élmény és a zárt aszfaltcsíkokra edzett technológia közötti rendkívül közeli rokonság hírnöke.

BMW M8 GTE

A bajor prémiumgyártó új versenypályás legendája a forradalmi BMW 8-as Coupé és a BMW M8 világpremierje előtt számos nemzetközi GT versenysorozatban rajthoz áll majd, így többek között a hosszú távú futamokat kínáló FIA World Endurance Championship következő szezonjában, az észak-amerikai IMSA WeatherTech SportsCar Championship futamain és az ikonikus Le Mans-i 24-órás megmérettetésen is, hogy az élesben megszerzett versenytapasztalatokat a mérnökök a sorozatgyártás előtt álló mindkét csúcsmodellben átfogóan alkalmazhassák.

BMW M8 GTE

A hatékonyság új szintje

A BMW M8 GTE versenyautó meghajtásáról egy BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotor gondoskodik, amelynek hengerűrtartalmát a nemzetközi GT versenysorozatok szabályrendszere értelmében 4.0 literre csökkentették, az egyes futamok eltérő előírásaihoz igazítható, névleges maximális teljesítményt pedig több mint 500 lóerőre húzták fel.

 

A motorblokk és a hengerfejek teljes mértékben megegyeznek a sorozatgyártásba fejlesztett erőforrás alkatrészeivel, a könnyűfém ötvözetből előállított elemek a BMW Group landshuti gyárában készülnek.

BMW M8 GTE

A versenyautót tervező mérnökök a fejlesztési fázisban mindvégig a lehető legmagasabb szintű hatékonyság és a maximális tartósság elsődleges szempontjait tartották szem előtt, a hamarosan sorozatgyártásba kerülő, erőteljes motor így tökéletes műszaki alapokon nyugszik.

BMW M8 GTE

A BMW M8 GTE versenyautóban egy hatsebességes, motorsport-specifikus szekvenciális váltó továbbítja a kerekek felé az erőforrásból érkező teljesítményt, illetve forgatónyomatékot.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «