fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Új óra koncepció látássérültek számára

0

A látássérült embereknek különböző technikák segítenek, hogy lássanak, érezzenek, vagy olvassanak. Az ”Ehsaas” fantázianevű óra koncepció kifejezetten vak emberek számára készült, hiszen az elektromos aktív polimer felület a Braille számokat reprezentálja a nap folyamán.

Óra látássérülteknek

Az alkotó egy Stevie Wonder szám hallgatása közben elmélkedett el a látássérültek mindennapjairól, és határozta el, hogy ha másban nem is, de a napi rutinjuk egyik legkardinálisabb problémájában próbálja őket segíteni.

Óra látássérülteknek

Az idő megfoghatatlan, így a fő szempont az volt, hogy kézzelfoghatóvá tegye.

Óra látássérülteknek
Így jött képbe a tapintás, amit a karórák designjával kellett összehozni. Maga a szó, ehsaas, hindi nyelven érzékelést jelent.

Óra látássérülteknek

Az óra működési elve a látássérültek által jól ismert Braille rendszer. Az óra felszíne elektromos aktív polimerből készült, amin pixel áramkörök formálják a Braille számokat. A felhasználó barát elasztikus óraszíj mellett Braille instrukciók is járnak a csomaggal.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «