Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Újabb repülő finn a Dakaron – Mikko Hirvonen is ott lesz a 2016-os Dakaron!

0

Az X-Raid csapat ugyan már négy egymást követő versenyen győzedelmeskedett a Dakaron, a Miniket hajtó team mégsem akar megpihenni! Erre remek példa a csapat legújabb igazolása a korábban a rali világbajnokságon jeleskedő finn, Mikko Hirvonen megszerzése.

A skandináv pilóta az év végén vonult vissza a versenyzéstől, de nem sokat pihen, hanem folytatja azt a sorozatot, amelyet korábban már a világbajnok honfitársai Ari Vatanen és Juha Kankkunen is megtettek.

Mikko Hirvonen újabb finn a Dakaron

Nani Roma

13 év kemény ralis múlttal a háta mögött Hirvonen új vizekre evez most. A terepralis premierje, a soron következő világkupa futamon, Spanyolországban lesz, a Baja Aragon versenyen. A 35 éves pilóta négy alkalommal (2008, 2009, 2011 és 2012) volt második a rali vb küzdelmeiben. Navigátora a sokszoros Dakar győztes, francia Michel Perin lesz, aki legutóbb Nani Roma társaként ünnepelhetett 2014-ben a sivatagi futamon. És habár a francia korábban már bejelentette visszavonulását a motorsporttól, ezt a lehetőséget nem akarta kihagyni. Hirvonen kedvéért újra visszaül a MINI ALL4 Racing versenygépbe. Már az első marokkói tesztek után igen elégedetten nyilatkozott Sven Quandt csapatmenedzser az új versenyzőről.

“Mini” interjú

Mikko Hirvonen

Mikko Hirvonen

Mit tudsz a Dakarról?

– Tulajdonképpen hat hónappal ezelőtt nem tudtam többet, mint más illetve csak annyit, amennyit a tévében láttam. Persze tudtam, hogy ez egy igazi, hosszú távú verseny, előre fel nem dolgozott itinerrel, és épp ezért sokkal fontosabb a navigáció mint a raliban. A sok-sok teszt után már kezdtek ráérezni a tereprali ízére, és a team az X-raid csapatnál remekül összeállt, a francia Michel Perinnel keresve sem találhatom volna jobb navigátort. Mindenki sokat segít, ennek ellenére igazi kihívás ez nekem ezért is vállaltam el ezt a lehetőséget.

Milyen a MINI a tesztek során, mennyire más mint egy raliautó?

– Természetesen, az autó és a terep, ahol teszteltünk nagymértékben eltér a WRC-től. A WRC autó pontosabb és érzékenyebb, de nem lenne képes olyan helyeken átmenni , ahol a MINI könnyedén boldogul.

Mi lehet a célod az első versenyen, a Baja Aragonon?

– Ez a verseny most nem szól semmi másról csak a tapasztalatszerzésről. Dakarra készülünk, szoknom kell a hosszú és homokos etapokat. Meg kell szoknom az újfajta útfelületet, az új itinert és magát a Minit is! Jól érzem magam az új körülmények között és annak ellenére, hogy nincs teljesítmény kényszer, azért bízom benne, hogy mindez majd az eredményekben is visszaköszön akár már ezen a futamon is.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «