fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Újra feltalálták a helikopter

0

A SuperFly át akarja rendezni a helikopter ipart. A VTOL (Verticaltakeoff and landing, azaz függőleges fel- és leszállás) légi járművek éráját éljük, és itt az ideje felfedezni a megengedhető, könnyen irányítható és biztonságos megoldást a személyi repülésre.

SuperFly hibrid VTOL Multi-Copter

A SuperFly egy két darabból álló, hibrid-elektromos VTOL multi-copter gép, amelyet a Workhorse fejlesztett Lovelandben, Ohioban. Nagyából 180 kg rakományt tud szállítani 43,5 km-en át 112 km/óra sebességgel éjjel és nappal egyaránt.
A nyolc, saját rotor rendszerrel meghajtott különálló motorral rendelkezik, és a rendszer úgy van kialakítva, ha az egyik motor meghibásodna, a jármű akkor is biztonságosan földet tud érni. Az ejtőernyő végső biztonsági megoldásként lép működésbe, ha a helikopter veszélyes helyzetbe kerül. A gép csendes, kényelmes és praktikus.

SuperFly hibrid VTOL Multi-Copter
„A szénszálas drónok és akkumulátorral működő járművek fejlesztése terén szerzett tapasztalatunkat most bemutatjuk kétszemélyes, 8 rotoros helikopterünket. Ez a hibrid légi jármű rövidebb kiruccanásokra lett tervezve a XX megtehető távolsággal. Emellett a SuperFly teljes fedélzeti tartalék akkumulátort rendszert is tett a járműbe. A négy szénszálas kar összehajtható, így kicsi a helikopter lábnyoma, tehát egy standard garázsban is elfér” – mondja a vállalat.

SuperFly hibrid VTOL Multi-Copter
SuperFly Multi-Copter az EAA Air Venture Oshkosh 2018-as rendezvényén repült július végén.

SuperFly hibrid VTOL Multi-Copter

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «