Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Újraélesztett technológia

0

A Viking Line forgalomba állította első szélmeghajtású utasszállító hajóját, az M/S Viking Grace-t. A hajó Finnország és Svédország között közlekedik majd.

Flettner rotoros hajó

Az M/S Viking Grace-ben összesen 880 kabin található, mely 2800 személy befogadására teszi alkalmassá. A komp alsó szintjén 500 személygépkocsi számára van elegendő hely. A hajó meghajtásáról folyékony halmazállapotú gázzal működő motor gondoskodik, melyet komoly hangszigeteléssel láttak el, a csendes menetzaj elérése érdekében.

Flettner rotoros hajó
A rotor, mely a hajó meghajtásáért felel, közel 25 méter magas és 4 méter átmérőjű. A berendezés tulajdonképpen a Flettner rotor elve alapján működik, tehát a Magnus-effektusnak nevezett jelenség hatását használja ki. A technológia megalkotója Anton Flettner, német mérnök. Az ő nevéhez köthető a rotorokkal működtetett hajók elterjedése.
A technológia csökkenti üzemanyagfelhasználást, tehát rendkívül környezettudatos. Előzetes mérések alapján a Rotor Sail technológia akár 900 tonnával is csökkentheti az éves szénkibocsátást.

Az M/S Viking Grace először Finnország és Svédország között kezdte meg működését, április 12-én, de várhatóan több hasonló hajót is építenek majd, és így a világ számos más pontján is elterjedhet ez a környezettudatos hajózási technológia

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «