fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Újragondolt áhitat

0

Englewood (New Jersey) legújabb temploma, amelyet a new yorki Urban Office építésziroda álmodott meg, az ember és természet közti kapcsolatot szimbolizálja.

Carlo Enzo főépítész az imádkozás békés terét szerette volna megvalósítani, úgy, hogy a látogató folyamatosan kapcsolatban legyen az őt körülvevő természettel, köszönhetően a hatalmas üvegfelületeknek és a tájnak, mely mindenhol jelen van.

Kortárs templom

A templom kortárs kifejezést sugall, nem úgy, mint a manapság tipikusnak számító imahelyek. Ez az épült nem titkolja azt a rengeteg betont, amit rejt, sem azt a rengeteg üveget, melynek köszönhetően kiformálódott a geometrikus struktúrája.

Kortárs templom

Kortárs templom

A sötét fa burkolata elrejti az épület egyetlen ívét, mely kinyúlik egészen a homlokzatig. Egészébe véve a templom egyszerre közvetíti az orbitális jelenlétet és a ciklikus mozgást.

Kortárs templom

Az alatta elterülő imádkozó tér jellegzetességei a tükröződések és az átláthatóság. Az üvegbúra az emberi törékenység metaforája.

Kortárs templom

A hatalmas úszó szerkezet tartja az üveget, mely beengedi a reggeli fényt, ami a padlóról is visszatükröződik. Az „égi kápolna” fölött pedig már-már mennybéli dimenziók nyílnak meg, ahogy a horizontok kapcsolódnak egymáshoz.

Kortárs templom

A templom szimbolikusan annak a kifejeződése, hogy az ember határtalan vággyal fordul a teremtőjéhez, mely a szabadság legfelsőbb foka.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «