Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Újragondolt Honda CX 500

0

Az egyedi motorbicikliket építő ausztrál Purpose Built Moto alapítója, Tom Gilroy egy letisztult, teljesen fekete, totálisan újragondolta motorbiciklit tervezett, ami „még üresjáratban is úgy vicsorog rád, mint egy ketrecbe zárt vadállat”.

Purpose Built Moto CX500

A védjegyévé vált sorozat első darabja: a Purpose Built Moto CX500 egy olyan vonal kezdete „ahol teljes kreatív kontrollom volt a befejezett termék fölött, és szabad kezet kaptam az új ötleteket tesztelésére”.

Purpose Built Moto CX500
A projektet 2016 végén kezdték és 2018 áprilisában ért véget, ezzel időt adott magának, hogy a CX500-at teljesen újraépítse számos egyedi változtatással. A végeredmény egy „drámaian könnyebb motorkerékpár, ami lenyűgöző lendületet produkál a lóerők terén” és „egy szédületesen egyedülálló esztétikai megjelenés”.

 

A Purpose Built Moto CX500 koncepciója egy kipufogó tervből alakult ki, amit az alapító, Tom Gilroy talált ki. Gilroy biztosan tudta, hogy három dolgot akar: 1) bronz kerekeket; 2) sötét színeket; 3) monoshock rendszert.

Purpose Built Moto CX500
Miután testreszabta a kerekeket, 50 mm-rel alacsonyabbra helyezte az elülső felfüggesztést. A váz elmozdításával Gilroy egy teljes átalakításba fogott.

Purpose Built Moto CX500

Először levágta a CX500 hátsó segédvázát, hogy több hely legyen a vágyott rendszer számára, majd a hátsó részen egy iker alumínium csövekkel helyettesítette az eredetit. Az éles vágásokkal az alvázon és a motor vonalainak letisztultsága kezdett formát ölteni, ráadásul a művész ekkor egy szintén jellegzetes farokrészt helyezett rá, ami csak többszöri próbálkozásra sikerült befejezni, mivel teljes egészében kézzel készült.


Ezután a motort szinte teljes egészében átalakította, a villáktól kezdve az egyedi stabilizátorokig. Most, hogy a kerékpár csontvázát és DNS-ét teljesen átírták, drasztikusan eltérő ülőhelyzet jött létre, és egy kormánycsillapítót is felszereltek, hogy “csökkentsék a rázás kockázatát, amikor a motornak egy kevésbé tökéletes hegyi kanyarban kell elfordulnia.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «