Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Újrahasznosított szemétből épült úszó park Rotterdamban

0

Amíg az Ocean Cleanup Project a Csendes-óceáni nagy szemétsziget lebontásán munkálkodik, addig szülőhazájában egy hasonlóan zöld projekt egy úszó parkot nyitott Rotterdam kikötőjében. A Recycled Park összekapcsolt hatszögletű blokkokból áll, melyeket műanyag hulladékból gyártottak.

Recycled Park

A Recycled Park több mint 5 évig készült – a tervezés, a műanyag összegyűjtése és valami teljesen új dologgá alakítása, a szükséges anyagi források előteremtése, majd a végső darabok összeállítása egy nagy puzzle-lé a 140 m2 – es területen július 4-én.

Recycled Park
A park mind a 28 hatszögletű blokkja a kikötőből és a folyókból összegyűjtött műanyag hulladékból készült. Rotterdamban három, stratégiailag elhelyezett passzív műanyag gyűjtőcsapdát helyeztek el, és több önkéntes a folyópartokat fésüli át műanyag hulladék után, mielőtt a tengerbe vagy az óceánba kerülne.

A lebegő blokkok összeillesztve egy vizuálisan kellemes mintát alkotnak, és először elhelyezték a kikötőbe, majd teleültették növényekkel, illetve bekerültek a padok a látogatók számára.

 

A Recycled Park nemcsak a város zöld területeihez ad hozzá, de olyan mikro- és makro fauna számára is otthont fog adni, mint a csigák, laposférgek, lárvák, bogarak, halak és madarak.

Recycled Park

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «