fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Vastag bőr van a pofánkon…

0

…de érdemes vele foglalkozni a kozmetikus szerint. Vaszil Ágnes kozmetikussal beszélgettünk arról, hogy mennyire adunk a fizimiskánkra.

Mi Férfiak járunk egyáltalán kozmetikushoz?

Szerencsére ma már egyre többen gondolják úgy, hogy kozmetikushoz járni a jó ápoltság része. A férfi bőr is épp olyan ápolást igényel akár a női. Bár a férfiak bőre vastagabb és ezt szimplán csak a kozmetikai értelemben gondolom…vagy nem is?

ad-block

De, komolyra fordítva. A férfiak kollagén – elasztin rostjainak lefutása is más, mint a gyengébbik nemé, ezért nem gyötri őket az a fránya cellulit mellyel nők nagy százaléka küzd!(a kollagen, elasztin rostok adják meg a bőr fesszeségét, rugalmasságát).

men

Szóval nem véd meg minket a vastagabb bőr?

Nem minden esetben. Az erősebbik nemet sem kímélik a bőrproblémák, rosacea ( az arc bőrének idült gyulladása, értágulatokkal, majd súlyosabb esetben akár göböcskékkel járó gyulladás, ami az úgynevezett rezes orrig súlyosbodhat, gondoljunk csak szegény Antal Imrére például!) A pasikat is számos dolog kínozhatja, olyan, mint az acnék, a begyulladt mitesszerek, pattanások, vagy a kicsit hétköznapibb szőrtüsszőgyulladás is. De ismerős lehet egy-egy férfi számára a borotválkozás után égő, viszkető, kipirosodó, fájdalmas bőr is.

Ön szerint Mi férfiak túl látunk a megszokott kozmetikumainkon, mint például borotválkozás utáni kencék, tusfürdő vagy a dezodor?

Statisztika erről szerintem nem készült, de egy tény, hogy ma már sokféle kozmetikummal találkozhatunk, ami kifejezetten férfiak számára készül. Egyébként a gyártóknak itt nem csupán a hatóanyagokat kell beletenniük egy-egy termékbe, hanem igazodni kell a férfiak sajátos felhasználásmódjához.

Ugyanis a férfiak nem szeretik túl bonyolítani az életüket, ha lehet, legyen „minden az egyben”! Nézzük miről is beszélek:

–           „utálom hogy ragad az arcom…”

–          „a arckrémek túl nőies az illatuk…”

–          „nem elég, hogy az arcom ragad, de most már a kezem is…”

–          „minek nekem krém így is jól nézek ki”

–          „tiszta égő, hogy edzés után kenegetem az arcom”

Ez de még biztos számtalan ötlet akad ami miatt NEM kenik a bőrüket…!

Szerencsére ma már megjelentek olyan férfi kozmetikumok is amelyek néhány „mondvacsinált gondot” át tudnak lépni!

Megjelentek a 2 in 1 kozmetikumok a teljesség igénye nélkül:

–          tusfürdő, és hajápoló egyben

–          az arclemosók melyek, már nem csak tisztítanak, de mindjárt hidratálják is a bőrt

–          a férfi kozmetikumok már kifejezetten férfias illattal rendelkeznek,

–          gyorsan felszívódnak, nem hagyva maguk után zsíros érzetet

A férfi szépítő és ápolószerek ma már minden olyan főbb hatóanyagot tartalmaznak, amit a nőknek kifejlesztett kozmetikumok, például ugyanúgy van bennük ránctalanító összetevő is!

A karácsonyi roham kivételével nem sok tébláboló férfit lehet látni egy drogériában.

Ebben van igazság, de ezen kell változtatni. Bár sokan vannak, úgy hogy a feleségem, barátnőm vette nekem, kaptam ajándékba, de ha a tudatos életre törekszünk és már pedig miért is ne, akkor ebben is legyünk igényesek.

Mert ugye kedves férfiak  mindig gondosan odafigyelnek milyen olajat töltenek a gépkocsijukba, milyen sört emelnek le a polcról…de figyelünk arra mi kerül a bőrünkre?

Mi lehet az intiner a vásárláskor?

Itt is törekedni kéne a minőségre!

Hol kezdődnek a minőségi termékek? Mindenképpen a professzionális termékeknél, melyek kiválasztása szakember segítségét igényli, de még mindig könnyebben elboldogulunk, mintha csak a saját elképzelésünkre hagyatkoznánk, így nem esünk abba  a hibába hogy nem a bőrünknek megfelelő terméket vesszük meg!

Jegyzem meg, sokan még a nők közül sincsenek tisztában azzal, hogy melyik krémet válasszák, miért lennének máshogy ezzel a férfiak?

Egy jó kozmetikus segítségünkre lehet ebben is és tud tanácsot adni a napi bőrápoláshoz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «