Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Nem fapapucs – VanDutch motorcsónakok

0

A holland VanDutch 2008-ban bemutatott első 30 láb hosszú hajója óta elsősorban kisebb 40 és 55 lábas motorcsónakok építésével foglalkozott most azonban egy gyönyörű 75 lábas és egy 40 lábas elektromos motorcsónak bemutatásával próbál betörni a luxus motorcsónakok piacára.

Az új VanDutch 40 E névre hallgató elektromos motorcsónak technológiáját a Formula E autóverseny inspirálta. A hajó ugyanazt a fejlett technológiát használja, mint amit a világ első elektromos autóverseny sorozatában, a Formula E-ben is használnak.

VanDutch 75 luxus jacht

A hajót a Formula E-ben is érdekelt, korábban Formula-1-es csapatot is üzemeltető Aguri Suzuki istállójával az Aguri Racinggel közösen fejlesztette ki a VanDutch.

VanDutch 75 luxus jacht

Az elektromos hajóval szemben a VanDutch 75 egy teljesen ellentétes természet. Az elegáns vonalai ellenére az 5.8 méter magas és 22 méter hosszú hajó akár 40 fő befogadására is alkalmas.

VanDutch 75 luxus jacht

A lendületes szélvédő mögött 5-6 fős csoportokban élvezhetik az utazást a vendégek, míg hátul 3 fős napozóágy kényezteti a motorcsónak utasait. A világos, tágas belső tér is minden igényt kielégít, ahol két hátsó és egy nagy első kabin áll az utasok rendelkezésére.

A tér mellett a hajó teljesítményére sem lehet panasz, azt ugyanis két 1800 lóerős Volvo dízelmotor mozgatja, amivel a VanDutch 75 eléri a 40 csomós (75 km/órás) végsebességet, a gondtalan száguldozás pedig sokáig tarthat figyelembe véve a hajó 5000 literes üzemanyagtartályát.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «